Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Trädgårdstoppen

Trädgårdstoppen

Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 126 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789153436645
Titel
Trädgårdstoppen
Författare
Peter Englander
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2011
Omfång
126 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
200 x 273 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
726 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I denna bok besöker Peter Englander ett tiotal utvalda trädgårdar på olika håll i Sverige och berättar kunnigt, charmigt och kåserande om dem. På en odyssé genom landet får vi följa med in i de mest säregna och häpnadsväckande trädgårdar. Under våren 2011 kommer dessa även att presenteras i TV8.

Med humor och värme berättar Peter om Lilla Toscana, renässansträdgården utanför Kalmar, om Torstens trädgård bland klippor och raviner på en ö långt ut i havsbandet, om dammakerskan i Länninge, som har byggt hela sex dammar för hand och om den lummiga oasen i Gävle, en engelsk miniatyrpark med inslag av cottage garden. Vi leds in i den gröna trädgården Solhem utanför Ängelholm med växthus, gångar och vackra träd.
Hos Bosse i Vilhelmina finner vi en perennlustgård med höga stormhattar och riddarsporrar. Samlaren i Lindsbro visar en mångfald av orkidéer, pioner och rododendron, och i en välskött oas vid Skokloster vid Mälaren frösås rariteter. Vi får blicka in bakom vitrappade murar i Österlens Villa Vingård med sydländsk terrass, fikon-, aprikos- och mullbärsträd och vi hittar en thailändsk paradisträdgård, som landat mitt på en åker i Skåne.

Fotograferna Pelle Hallert, Ola Magnestam och Johan Helmer står för de vackra och illustrativa bilderna som ledsagar texterna och läsaren får många praktiska tips och råd som kan vara användbara i den egna trädgården.