Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ormen i Essex

Ormen i Essex

Inbunden bok

Nyskick. Albert Bonniers Förlag | Utg. 2018 | Förlagsband. | 429 s. | 9789100171872 | Denna bok är förlagsny. | Originaltitel: Essex serpent | Språk: Svenska | Ämnesord: Engelsk skönitteratur | ------ Mer info: En uppslukande roman som jämförts med Charles Dickens, Bram Stoker och Hilary Mantel och tagit Storbritannien med storm.London 1893. Cora Seaborne är fortfarande ung men har just blivit änka, och nu förväntar sig omgivningen att hon ska snöra åt korsetten, klä sig i svart och dra sig tillbaka med en knähund i famnen. Men äktenskapet var inte särskilt lyckligt, och rollen som viktoriansk societetsfru passade aldrig den egensinniga och frihetstörstande Cora.Hon bestämmer sig för att lämna storstaden för landsbygden i Essex, tillsammans med sin socialistiskt orienterade väninna Martha och sin mycket speciella son Francis. De hamnar i den lilla staden Colchester, där rykten om ett mystiskt odjur har skapat masshysteri hos lokalbefolkningen.Coras teori är att det rör sig om en oupptäckt art som hon är fast besluten att hitta och klassificera. Hon finner en oväntad vän och intellektuell jämlike i traktens präst William Ransome. Tillsammans söker de svaret på gåtan, samtidigt som Will och Cora oundvikligen dras till varandra.Etta på Sunday Times bästsäljarlista, belönad med det brittiska bokhandelspriset Waterstones Book of the Year och British Book Awards Overall Book of the Year och nominerad till en lång rad priser, däribland Costa Book Award och Baileys Women's Prize for Fiction.[S]tundtals känns det som om Emily Brontë skrivit ännu en bok som utspelar sig i dimman på de engelska hedarna. Och Ormen i Essex ger samma rusiga beroende och sug efter mer.Lina Kalmteg, SR Kultur

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100171872
Titel
Ormen i Essex
Författare
Sarah Perry
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2018
Omfång
400 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
En uppslukande roman som jämförts med Charles Dickens, Bram Stoker och Hilary Mantel och tagit Storbritannien med storm.När Cora Seaborne blir änka är det med viss lättnad – äktenskapet var inte särskilt lyckligt, och rollen som societetsfru i 1890-talets London passade aldrig den egensinniga Cora. Hon trotsar omgivningens förväntningar och lämnar tillsammans med sin elvaårige son storstaden för landsbygden i Essex. Där har rykten om ett mystiskt odjur skapat masshysteri hos lokalbefolkningen. Odjuret ska ha terroriserat trakterna för över tre hundra år sedan. Nu är det tillbaka, och sägs ha dödat en man på nyårsafton.Den rationellt lagda Cora fascineras av berättelserna – hennes teori är att det rör sig om en oupptäckt art som hon är fast besluten att hitta och klassificera. Hon finner en oväntad vän i traktens präst William Ransome, som oroas över församlingens vidskeplighet.Tillsammans söker de svaret på gåtan, samtidigt som de oundvikligen dras till varandra. Ormen i Essex är en berättelse om vänskapens och kärlekens många skepnader.Etta på Sunday Times bästsäljarlista, belönad med det brittiska bokhandelspriset Waterstones Book of the Year och British Book Awards Overall Book of the Year och nominerad till en lång rad priser, däribland Costa Book Award och Baileys Women's Prize for Fiction.