Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Uppror och kärlek

Uppror och kärlek

Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2018. 211 sidor.

Nyskick. Förlagsny och oläst

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789132207891
Titel
Uppror och kärlek
Författare
Lange, Per
Förlag
B Wahlströms
Utgivningsår
2018
Omfång
211 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 213 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
313 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tredje delen i unika, roliga, härliga och spännande serien Bennys hemliga rapporter är en passionerad hyllning till barns lek, frihet och självständighet. Första boken vann Barnradions bokpris (SR) 2016.

"Först nu inser jag vad vi gjort. Vi har rymt. I en tid då Föräldraföreningen förbjudit allt, från att klättra i träd till att åka stjärtlapp till att kasta snöboll till att leka kull till att röra sig fritt utomhus i en tid då vi fått gps-spårare insydda i jackfodret, kameror installerade på skolgården för att se om vi leker enligt Föräldraföreningens riktlinjer, i en tid då vi inte ens får nicka bollen på rasterna så har vi rymt! Kan du fatta rymt! På friluftsdagen dessutom, det som skulle bli rektorns stora dag. Precis när han var på väg att inviga skolans nya, godkända lek snöbollsfred avvek vi från leden och flydde.

Benny och hans vänner har fått nog av överbeskyddande föräldrar, de har rymt hemifrån och bildat motståndrörelsen De Frigående. Och nu går de till attack. De gör en satirtidning som de nattetid delar ut i alla brevlådor, de sätter upp skyltar på skolgården med statistik hur många barn som faktiskt (inte!) avlidit i den avstängda pulkabacken eller trillat ned från det nedsågningshotade klätterträdet, de skapar en mystisk Youtube-kanal som lockar till sig andra rebeller och de planerar föreställningen De Frigåendes livsfarliga barncirkus som ska fungera som en sorts chockterapi för alla nervösa mammor och pappor. Som Benny uttrycker det: Vi ska förvandla deras mardrömmar till verklighet, som man gör när man botar folk från spindelskräck.