Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Måntornet

Måntornet

Inbunden bok

Mycket gott skick. Natur & Kultur. 1:2 uppl. 2014. opaginerad s. Inbunden. Knappt märkbart stötta hörn. Ett märke av kulspetspenna om pärmens framsida.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127139596
Titel
Måntornet
Författare
Per Gustavsson
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2014
Omfång
26 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
241 x 308 mm Ryggbredd 8 mm
Vikt
425 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Det är en blåtonad, fin berättelse om att gå sin egen väg och följa sina egna drömmar. Den som försöker hittar alltid något, kanske en ny vän att dela drömmarna med?" Bokunge Sindre tycker att månen är det mest spännande av allt. Kan man ta sig dit på något sätt? Han går till cirkusen och frågar den mänskliga kanonkulan, det borde ju gå att bli skjuten i kanon till månen. Men då måste man ha cirkusträning. Sindre går till astronauten och kollar, men det krävs en väldig massa utbildning för att få låna en rymdraket. Kanske man kan bygga ett torn, tänker Sindre och sätter igång. Det blir en spännande klättring mot den hägrande månen i skyn. En finstämd och filosofisk berättelse om Sindre som hittar egna lösningar och låter upptäckarlusten och fantasin få fritt spelrum.   Per Gustavsson (1962) är uppvuxen i värmländska Arvika och bor numera i Stockholm. Han har gjort en rad bilderböcker till både andras och egna texter. Han illustrerar även till läromedel, tidningar och serier. På Natur & Kultur har han bland annat skrivit och illustrerat de populära böckerna om Prinsen samt böckerna om den egensinniga och frimodiga Prinsessan. Böckerna om Prinsessan har sålt i 150 000 exemplar och finns utgivna i alla de nordiska länderna. Sedan 2012 sitter Per på stol nr 1 i Svenska Barnboksakademin. För Skuggsidan mottog han 2014 Elsa Beskow-plaketten - ett pris som tilldelas den konstnär, som framställt föregående års bästa svenska bilderbok för barn.  Jag tänker på ett gammalt ordspråk när jag läser denna underbara berättelse om mod, nyfikenhet och vilja: Var realistisk, kräv det omöjliga! Sindres resa mot månen inspirerar liten som stor. Stefan Wildhe, Tidningen Kulturen