Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gastros kök : gourmetmat för unga kockar

Gastros kök : gourmetmat för unga kockar

Inbunden bok. münchmedia ab. 1 uppl. 2007. 64 sidor.

Nära nyskick. Tillhörande röd förvaringskassett finns i gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789163311925
Titel
Gastros kök : gourmetmat för unga kockar
Författare
Dahlberg, Per
Förlag
münchmedia ab
Utgivningsår
2007
Omfång
64 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
210 x 255 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
600 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nu släpper Gastro kokboken som ger både smaklökar och kockar glädjefnatt! Gastros kokbok med gourmetmat för små och stora kockar. Kokboken som både kommer förbättra middagarna och samvaron i var familj. Per Dahlberg, källarmästare på Gastro, brinner för god och näringsrik mat av närproducerade råvaror. Med kortare väg till bordet blir alla glada; bonden, grönsaksodlaren och familjen. Så stäng av teven, knäpp av datorn och umgås kring spisen. På så vis lär vi oss att varva ner, samtidigt som vi får möjlighet att prata med barnen om hälsa, miljö och smak.

"Jag vill visa att gourmetmat är något barn kan vara med och laga och till stora delar klara av på egen hand. Uppmuntra dem att använda fantasin i köket, våga prova nya smaker och experimentera! Umgås kring maten! Matlagning handlar minst lika mycket om samvaro och utbyte som smak." Per Dahlberg.

Gourmeter på en meter som står i kö med potatisskalaren för att börja förvandlingen av en säck potatis till potatispuré. Små fingrar som tålmodigt klär av fem kilo räkor. Pyttesmå pannor i veck för att se till att glassmeten håller exakt rätt temperatur när den tas från spisen. Och senare på dagen visar köksmästaren Kalle Bengtsson pedagogiskt hur man gör konst av potatispuré. Kring glassmaskinen samlas sedan en parad av teskedar när den färdiga vaniljglassen väller ut i stora tråg. Här skall det avsmakas! Matlagningskurserna för barn i restaurangköket är i högsta grad på riktigt. Efter fem fotodagar med fotografens linser i grytorna hade vi ett bildmaterial som var enormt. Till slut blev det över 100 inspirerande bilder som visar hur man gör i köket och hur de färdiglagade rätterna kan presenteras på tallriken, så att även ögat får sitt. Gastros kök innehåller, förutom sju menyer, även en kockskola och många råd för hur små och stora kockar kan lyckas i köket.

Per Dahlberg har drivit restaurang Gastro i Helsingborg sedan 1998. Gastro har svensk mästarklass i White Guide 2007, har utnämnts till Guldkrog av Sveriges Bästa Bord och har tilldelats Guldmedalj av Gastronomiska Akademien för utomordentliga insatser för svensk matkultur.