Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Motståndet - med mera : Tjugo brev om död och liv

Motståndet - med mera : Tjugo brev om död och liv

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 334 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Omslaget har lite skavda kanter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127089259
Titel
Motståndet - med mera : Tjugo brev om död och liv
Författare
Per Ahlmark - Georg Klein
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2001
Bandtyp
Inbunden
Vikt
471 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Motståndet – med mera är en mångårig brevväxling mellan två kulturpersonligheter: Per Ahlmark och Georg Klein. Det ämne som är samtalets utgångspunkt är döden – hur vi förhåller oss till det öde som är vår gemensamma lott. Som vid alla goda samtal för tankarna om livets slut och villkor vidare till andra ämnen: arbete, forskning, samtida svensk och utländsk politik, litteratur och filosofi. Samtidigt innehåller breven mycket personliga och gripande erfarenheter. Engagemanget för staten Israel, demokratin och Förintelsens offer går också som en ledtråd genom texterna.

Denna bok utgavs första gången 1991, med arton brev. Då beskrev Per Ahlmark sitt liv som en serie försök att komma undan dödsångest. För Georg Klein var livet allt och döden föga skrämmande – för honom var den stora skräcken att inte längre vara herre över sitt liv och sina tankar. Ett decennium senare, efter att båda författarna haft ytterligare nära kontakt med döden, tillfogar de nu var sitt brev. Engagemanget i samtidens stora frågor och de lärda utvikningarna finns kvar, men förhållningssättet till döden har delvis ändrats. Kvar finns dock hela tiden det djupa engagemanget, den totala närvaron. De frågor de ställer berör oss alla.

Per Ahlmark (f 1939) har varit riksdagsman, partiledare och vice statsminister. Han har utgivit en rad politiska skrifter och skönlitterära verk, varav flera är diktsamlingar. Senast utgivna arbete är Vänstern och tyranniet (Timbro 1994) och Det öppna såret (Timbro 1997). Per Ahlmark är nu verksam som författare och kolumnist i Dagens Nyheter.

Georg Klein (f 1925 i Budapest) överlevde Förintelsen. Han är professor vid Karolinska Institutet i Stockholm, verksam som cancerforskare och författare. Förutom vetenskapliga arbeten har han utgivit skönlitterära verk och essäsamlingar, t.ex. Den sjunde djävulen (Bonniers 1995), Korpens blick (Bonniers 1998) och Hack i häl på Minerva (Bonniers 1993), den sistnämnda tillsammans med Lars Gyllensten.