Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mekanik statik och dynamik

Mekanik statik och dynamik

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Studentlitteratur. uppl.3. 2013. 550 s. Förlagsband. 17 x 25cm. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144085784
Titel
Mekanik : statik och dynamik
Författare
Per-Åke Jansson - Ragnar Grahn
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2013
Omfång
550 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1514 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denna bok är tredje upplagan av författarnas sedan lång tid väl etablerade läromedel i mekanik för högskolan. Sedan 2002, då den föregående upplagan gavs ut, har mycket hänt inom ingenjörsutbildningen. En följd av detta är, exempelvis, att denna webbplats utnyttjas i högre grad än tidigare. Under fliken Extramaterial finns nu kompletterande material för boken publicerat. Sedan föregående upplaga har dessutom textavsnitten gjorts mer lättillgängliga genom att vissa delar skurits bort, givetvis utan att avkall gjorts på sammanhang och stringens.



Boken Mekanik innehåller en omfattande exempelsamling med uppgifter klassificerade efter svårighetsgrad. Svar ges till samtliga uppgifter.  Dessutom ges mer eller mindre utförliga ledningar till ett stort antal av exemplen på bokens webbplats. Textdelarna i boken innehåller också ett stort antal illustrationsexempel med utförliga lösningar och kommentarer.



I varje avsnitt har de tillhörande övningsexemplen utökats med ett antal mycket basala övningsuppgifter avsedda att utgöra en träning på de viktigaste grundbegreppen och lagarna inom avsnittet. Utförliga lösningar till samtliga dessa basuppgifter kan laddas ned från bokens webbplats.



Bokens exempelsamling har utvidgats med ett antal datorberäkningsuppgifter avsedda att läsas med hjälp av MATLAB, Mathematica, Maple eller liknande program. Lösningsförslag med hjälp av MATLAB finns publicerade på bokens webbplats för ungefär en tredjedel av uppgifterna.



Framställningen gjordes ursprungligen främst med tanke på hög­skolans treåriga ingenjörsutbildningar. Uppdelningen i kandidat- och masterutbildning har dock medfört att boken även täcker innehållet i de flesta obligatoriska mekanikkurser inom civilingenjörsutbildningen.
Tredje upplagan