Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ådalens poesi

Ådalens poesi

Inbunden bok. Vårt hems förlag. 1929. 236 sidor.

Nyskick. De två bönderna, Zackris Månsson och Kerstorpsbonden, bor på var sin sida älven och det har alltid rått fiendskap mellan deras respektive byar, Norrbyn och Sörbyn. Zackris låter en grupp norrbönder misshandla Kerstorpsbonden, som anklagats för tjuvfiske. Kerstorpsbonden hämtar sig aldrig och avlider bara några månader efter misshandeln.
Hans son Olle får överta gårdens skötsel tillsammans med sin mor. Han växer upp till en duktig bonde, men han har också rykte om sig i bygden för att vara en bråkstake och kvinnotjusare. Den enda kvinna han emellertid är fäst vid är Zackris Månssons Imbär, och hans känslor är besvarade.
Olle och Imbär betraktar den gamla fiendskapen mellan byarna som föråldrad och löjlig, men eftersom man aldrig förr gift sig mellan byarna, står de inför stora svårigheter. Under sin uppvaktning av Imbär råkar Olle två gånger i slagsmål med Zackris, men han börjar inse att det inte enbart räcker med fysisk styrka för att få gubben att ge med sig. Olle lämnar byn och går under två år på lantbruksskola.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish