Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svenska bärboken : Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över 300 recept

Svenska bärboken : Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över 300 recept

Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2002. 192 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon - visst är det en dröm för många av oss!
Svenska bärboken är en helt omarbetad och nyillustrerad utgåva av klassikern Stora bärboken, tryckt i 42 000 exemplar. Här presenteras utförligt ett 40-tal ätliga bär, vilda och odlade - deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.
Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoothies.
I slutet av boken beskrivs ett 20-tal giftiga bär, för att man ska kunna undvika dem.
Svenska bärboken har tillkommit i samarbete mellan Pelle Holmberg och Inger Ingmanson, båda biologer/botaniker med en rad böcker bakom sig, och fotografen Anders Pedersen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
915183815x
Titel
Svenska bärboken : Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över 300 recept
Författare
Ingmanson, Inger
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2002
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
190 x 225 mm
Vikt
728 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon - visst är det en dröm för många av oss!Svenska bärboken är en helt omarbetad och nyillustrerad utgåva av klassikern Stora bärboken, tryckt i 42 000 exemplar. Här presenteras utförligt ett 40-tal ätliga bär, vilda och odlade - deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoothies.I slutet av boken beskrivs ett 20-tal giftiga bär, för att man ska kunna undvika dem.Svenska bärboken har tillkommit i samarbete mellan Pelle Holmberg och Inger Ingmanson, båda biologer/botaniker med en rad böcker bakom sig, och fotografen Anders Pedersen.