Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789144076096
Titel
Barnmedicin
Författare
Paul Uvebrant - Lars Sävendahl - Már Tulinius - Barbro Westerberg - Göran Wennergren - Jacek Winiarski - Johan Svensson - Anna Wedell - Ulrika von Döbeln - Tomas Wester - Kjell Tullus - Sven Arne Silfverdal - Valéria Perez de Sá - Lars Smedman
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2012
Omfång
674 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1788 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken utkommer nu i sin fjärde upplaga. Den är en aktuell heltäckande lärobok i barnmedicin, allt ifrån akutpediatrik till socialpediatrik, hälsa hos svenska och nyanlända barn och hos barn i fattigdomsländer, barns sömn och utveckling. Boken har föryngrats vad gäller redaktörer och författare och layouten har moderniserats. Ett stort antal specialister inom barnsjukvård från hela landet medverkar.
Denna lärobok i barnmedicin vänder sig framför allt till läkarstuderande, blivande allmänläkare och barnsjuksköterskor, men är även en referensbok i barnmedicin och oumbärlig för personal inom primärvården, på vårdcentralerna och barnklinikerna i landet.
”Sverige har fått en ny lärobok i barnmedicin. En ny lärobok väcker alltid nyfikenhet och reflektioner. Kanske den första frågan är huruvida den fyller avsedda önskemål. För att en bok av denna typ ska bli uppskattad ska den vara fullständig men också förhållandevis kortfattad. Läroboken i barnmedicin synes ha ett sådant innehåll och en sådan struktur att de blivande läkarna förstår den stora betydelsen av en effektiv och allsidig förebyggande barnhälsovård och barnsjukvård.”
(ur förordet till första upplagan 1999 av Rolf Zetterström, professor em.)
Ytterligare redaktörer: Hanséus, Katarina
Ytterligare redaktörer: Lagercrantz, Hugo
Ytterligare redaktörer: Lindberg, Tor