Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Budbärare : monolog ; Flyktdjur

Budbärare : monolog ; Flyktdjur

Häftad bok.

Nyskick. Hft, s k danskt band, 21 sidor. Modernista (Stockholm, 2017). Förlagsny.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177016878
Titel
Budbärare / Flyktdjur
Författare
Ouzounidis, Christina
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2017
Omfång
88 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
137 x 210 mm Ryggbredd 8 mm
Vikt
160 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Dramatik i gränslandet mellan fall och uppvaknande»Budbärare/Flyktdjur är en fortsättning på ett fenomenalt författarskap, som idag ter sig vara en av de viktigaste inom den svenskspråkiga dramatiken. Kanske även i poetisk form.« | Filip Lindberg, Ny tid »Fragmenten är vitala och levande.« Betyg 4 av 5 | Magnus Dahlerus, BTJVar är de bevingade? Var är de förslagna och de handlingskraftiga? Var är de guldbeskodda, de osynliga och blixtbärarna? Var är halvgudarna och människorna som förvandlats till djur? Var är guldregnet? Var är amazonerna? 

Christina Ouzounidis senaste dramer, Flyktdjur och Budbärare, utspelar sig båda i någon form av gränsland - i ett inför. En fråga klingar genom texterna, en förväntan som har att göra med ett avgörande, kanske med skillnaden mellan det slutgiltiga fallet och ett uppvaknande.
I Flyktdjur formas flyktberedskapen till ett slags svar. Kanske är också budbäraren med de trasiga vingarna i monologen Budbärare ett olycksbådande sådant. Den fallna ängeln, eller om det är en halvgud, talar visserligen, försöker formulera något hållfast. Och om en mänsklighet står på spel krävs kanske självbedrägerierna. Men frågan är om den största lögnen framställs av den som talar eller av den vars öron urskiljer det rimliga ur det otänkbara, vem som är bärare av budet.

CHRISTINA OUZOUNIDIS [f .1969] är en av vårt lands ledande dramatiker, med pjäser som upprört och hänfört såväl publik som kritik. Hon har bland annat tilldelats Expressens teaterpris och det svenska Ibsensällskapets dramatikerpris. Denna volym innehåller pjäserna Budbärare från 2015 och Flyktdjur från 2016.»Jag har svårt att tänka mig viktigare sysslor än de Christina Ouzounidis ägnar sig åt med sina böcker.« | Bernur