Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Kvinna din hälsa din kropp ditt välbefinnande

Kvinna din hälsa din kropp ditt välbefinnande

Förlagsband med skyddsomslag. Bonniers förlag 2002. 24,5x20,5x3 cm. Vikt 1190 gram (porto januari 2013, b-post 39 kr). 343 sidor. En bok om oss kvinnor som berör enbart kvinnans angelägenheter och som speglar hela kvinnlivet; menstruation, sexualitet, graviditet, barnafödande, familjeliv och arbete, vanliga sjukdomar, klimakterium och psykologiska aspekter. Författarna är flera av Sveriges ledande kvinnoläkare, barnmorskor och psykologer. Illustrerad med fotografier och teckningar i färg och svartvitt.

Mycket gott skick. (f)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9100574902
Titel
Kvinna : Din hälsa, din kropp, ditt välbefinnande
Författare
Britt-Marie Landgren - Outi Hovatta
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2002
Omfång
344 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
204 x 246 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
1172 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kvinna – din hälsa, din kropp, ditt välbefinnande är en stor och omfattande kvinnobok som vänder sig till alla kvinnor i alla åldrar. Boken, som i princip följer menstuationscykeln i kvinnors liv, är indelad i fyra stora huvudavsnitt: Den unga, Den vuxna, Den medelålders och Den äldre kvinnan. Varje huvudavsnitt är indelat i flera stora kapitel, genomgående i dem alla är Din hälsa och Sexualitet, men varje del innehåller också kapitel som är specifika för just den åldersgruppen.Texterna behandlar allt det som kvinnor har frågor och funderingar kring. Exempel: Hur ska man ta hand om sig själv för att må så bra som möjligt? Vad händer i kroppen när man får mens? Vad är ätstörningar? Vilket preventivmedel ska man välja? Vad sker under en normal graviditet? Hur vanligt är det att kvinnor får hjärtinfarkt? Bröstcancer? Hur påverkas livet och hälsan av alla olika roller man har? Är det vanligt med sex i ”mogen” ålder? Vad kan man göra åt benskörhet?Tonen i boken är positiv. Inledningskapitlet i varje huvudavsnitt är Din hälsa som ger råd om hur man ska kunna få ett så friskt och bra liv som möjligt. Två hörnpelare är förstås kost och motion, men genomgående är även texter som handlar om hud, fötter och tänder. I huvudavsnittet Den unga kvinnan finns texter om menstruation, preventivmedel, ätstörningar mm. Den vuxna kvinnan har kapitel om graviditet, missfall och infertilitet. I Den medelålders kvinnan skriver man bland annat om klimakteriet och hjärt- och kärlsjukdomar Den äldre kvinnan speglar en del av de problem och sjukdomar man kan drabbas av i högre ålder, men innehåller också det positiva (inte minst kärleken) med att bli gammal.Författarna bakom Kvinna är många av Sveriges ledande kvinnoläkare, barnmorskor och psykologer. Huvudredaktörer är Britt-Marie Landgren och Outi Hovatta, som båda är professorer i gynekologi på Huddinge Sjukhus, och som själva står bakom många av texterna. Bland övriga författare återfinns Birgitta Gustavii Koskinen, gynekolog och sexolog, Barbro Glaumann, plastikkirurg på Sophiahemmet, Louise Hallin, barnmorska på Munkbrons Mödravårdscentral i Stockholm, Karin Schenck-Gustafsson, docent och överläkare på Karolinska Sjukhuset med specialitet hjärt-kärlsjukdomar hos kvinnor samt professor Lars Hamberger på Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg.Dessutom finns här många personliga röster och citat från böcker, varvade med frågeställningar och individuella synpunkter. Boken innehåller ett stort antal fotografier och teckningar i både färg och svartvitt.”Selling points”En kvinnobok som inte liknar någon annanDen första som följer kvinnan genom hela ”kvinnolivet”, och som tar upp frågor och funderingar som gäller alla kvinnorEn bok som både kan läsas rakt igenom och fungera som en uppslagsbokFörfattarna är många av Sveriges ledande kvinnoläkare