Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
PAOU : Personaladministration och Organisationsutveckling

PAOU : Personaladministration och Organisationsutveckling

Inbunden bok. Natur & Kultur. 6 uppl. 1988. 576 sidor.

Nyskick. Inb kart, namnad. Kursbok, handbok och idégivare och strategiunderlag.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127070859
Titel
PA och OU : Personaladministration och Organisationsutveckling
Författare
Otto Granberg
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1998
Omfång
576 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
1127 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Teorier, utvecklingstendenser och fakta vävs samman med erfarenheter om personalarbetets villkor. I denna sjätte, reviderade utgåva läggs ökad tonvikt på ett antal PA-tekniker som karriärplanering och mentorskap, liksom på frågor om lärandet.

1990-talet är systemskiftets årtionde. Å ena sidan har vi kvar industrisamhället, med dess krav på organisation och administration. Å andra sidan finns tillväxten i högteknologi och kvalificerad tjänsteproduktion – i kunskapsföretagen. Här beskrivs och konkretiseras både den PA och OU som vi länge haft, och en tid kommer att ha kvar, och den som vi i allt större utsträckning är på väg mot.

I boken vävs teorier, utvecklingstendenser, historik, utredningar och fakta samman med personliga erfarenheter av personalarbetets villkor och av hur strategiskt personalarbete kan bedrivas. Boken rymmer en mängd konkreta exempel och lägger huvudvikten vid den aktuella utvecklingen inom arbetslivet, strategiskt personalarbete, personal- och kompetensutveckling, personaladministrativa tekniker, organisationslärans utveckling och "de nya organisationerna", t ex kunskapsorganisationerna. Genom sin bredd utgör boken en bra plattform i det konkreta förändringsarbetet.
I denna nya utgåva läggs ökad tonvikt på ett antal PA-tekniker som karriärplanering och mentorskap. Likaså fördjupas resonemangen kring frågor om lärandet. Om detta finns nu ett helt kapitel.

Otto Granberg är forskare och organisationskonsult med 25 års erfarenhet som chef, bland annat som förvaltningschef vid Stockholms läns landsting. Han har doktorerat i arbetslivspedagogik med inriktning mot lärande i organisationer.