Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Osaliga äro de fridsamma - Artiklar 1918-33

Osaliga äro de fridsamma - Artiklar 1918-33

Carl von Ossietzky var en av Weimarrepublikens skarpaste publicister. Han var en oförsonlig fiende till reaktionära och militaristiska tendenser under det kortlivade försöket att bygga upp en demokratisk stat i Tyskland efter första världskriget. Hans välformulerade artiklar i tidskriften Weltbuhne var en nagel i ögat på de styrande kretsarna. För en artikel som avslöjade Tysklands förbjudna, hemliga och omfattande rustningar, dömdes han 1931 till arton månaders fängelse. När Hitler tagit makten greps Ossietzky på nytt, redan på morgonen efter riksdagshusbranden i februari 1933. Han spärrades in i koncentrationsläger, och när han 1936 tilldelades Nobels fredspris, förbjöd Hitler honom att hämta det. Två år senare dog han i sviterna av tortyr och misshandel. Torgny Segerstedt skrev i sin dödsruna: »En gång skola statyer resas till minne av Carl von Ossietzky. En gång skola de, som nu icke våga viska hans namn, stå upp och prisa hans livsverk.
Ordfront, 1988. Häftad.208 sidor.Fotoillustrerad.Format. 21x13cm.Vikt 301 g.Språk:Svenska.Absolut nybok.Frakt och förpackning 30 kronor.(Sverige).(Enc).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9173242918
Titel
Osaliga äro de fridsamma : artiklar 1918-33
Författare
Ossietzky, Carl von - Lundgren, Ingegerd - Sjöström, Hans O. - Ossietzky-Palm, Rosalinda von
Förlag
Stockholm : Ordfront
Utgivningsår
1988
Språk
Svenska
Baksidestext
C. von Ossietzky var publicist och en skarp kritiker av reaktionära och militaristiska tendenser i Weimarrepublikens Tyskland. Tilldelades Nobels fredspris 1936 och dog 1938 i sviterna av tortyr och misshandel efter att ha suttit i koncentrationsläger sedan 1933.
Li:S