Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
1984 (Nittonhundraåttiofyra; Nitton åttiofyra)

1984 (Nittonhundraåttiofyra; Nitton åttiofyra)

Häftad bok. Bakhåll. Ny uppl. 2021. 287 sidor.

Nyskick. Nyöversättning, 1:a tryckningen, 2021, cm, 400g. Översättning och efterord av Christian Ekvall. Förlagsinplastad. Finns i Sthlm

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177425502
Titel
1984 (Nittonhundraåttiofyra; Nitton åttiofyra)
Författare
Orwell, George
Förlag
Bakhåll
Utgivningsår
2021
Omfång
286 sidor
Bandtyp
Danskt band
Språk
Svenska
Baksidestext
OBS! NYÖVERSÄTTNINGEN! George Orwells legendariska roman 1984 i efterlängtad nyöversättning av Christian Ekvall.

Berättelsen utspelas i ett grådystert London. Huvudpersonen Winston bor i en lägenhet i det nedslitna hyreskomplexet Segerhuset. Romanen börjar med att Winston kommer springande i aprilblåsten och glider in genom glasdörrarna till Segerhuset utan att kunna hejda en virvel av sand från att också slinka in.

I entrén och på varje våningplan ser han affischen med det enorma ansiktet och texten "STOREBROR SER DIG". Han tar trapporna upp till sin lägenhet eftersom hissen som vanligt inte fungerar.

I varje hem finns en mörk metallplatta som kallas teleskärmen. Den sänder ut bild och ljud - för det mesta är det Partiets musik varvad med mässande röster som förmedlar dagens partiinformation. Skärmen registrerar också vad som händer i lägenheten. Partiet, med ledargestalten Storebror, ser allt, hör allt.

Winston arbetar på Sanningsministeriet. Hans uppgift är att skriva om historien genom att korrigera gamla böcker och tidningsartiklar så att de stämmer med Partiets beskrivning av det förflutna. Han trivs inte med sin vardag. Han känner sig hopplöst ensam och rädd för att hans stora hemlighet ska avslöjas: att han misstror Partiet. Winstons kollegor kämpar för att vara så renläriga som möjligt. Skräcken alla lever med är att Tankepolisen ska upptäcka att man sagt, gjort eller bara tänkt något oacceptabelt.

Winstons liv förändras den dag han får ett meddelande från Julia, en ung kvinna på Skönlitterära avdelningen...

1984 är den klassiska romanen om hur överheten - samhället, staten, strukturerna - härskar över individen genom att kontrollera språket och tänkandet. "För att regera och fortsätta regera måste man kunna rubba verklighetsuppfattningen." Det kontrollerade vansinnet...

Fredsministeriet sysslar med krig. Sanningsministeriet sysslar med lögner. Kärleksministeriet sysslar med tortyr. Välståndsministeriet sysslar med svält.

Orwell skrev klart sin roman 1948 och den utkom 1949, ett halvår innan han dog. Här i efterlängtad nyöversättning av Christian Ekvall som också skrivit det initierade efterordet om Orwells liv och om tillkomsten av denna bok.

George Orwells roman 1984. Översättning och efterord Christian Ekvall. ISBN 978-91-7742-550-2. Högkvalitetspapper, sydda ark, mjuka pärmar med flikar. 288 sidor.