Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Oskuldens museum
Oskuldens museum

Oskuldens museum

Inbunden bok Norstedts. Första och enda uppl. 2009. 560 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Svårfunnen, slutsåld och eftersökt bok av Turkiets Nobelpristagare. Något slitet skyddsomslag med riss och revor (se bilder), inlagan och pärmen i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113018041
Titel
Oskuldens museum
Författare
Orhan Pamuk
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2009
Omfång
560 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 215 mm Ryggbredd 39 mm
Vikt
740 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Istanbul under sent 1970-tal och tidigt 1980-tal, med militärkuppen 1980 som historiskt nav, möter vi Kemal Basmaci. Kemal är en välbeställd affärsman som studerat i USA och nu ska förlova sig med Sibel. Men så träffar han den 18-åriga Füsun, en avlägsen fattig släkting, och förälskar sig i henne. Det leder till besatthet och ett triangeldrama, som utspelar sig i ett land som ändras i takt med att gamla traditioner förändras under trycket av våldsam modernisering. Oskuldens museum blir Kemals symboliska bygge över sina minnen och sin besatthet av Füsun. Deras omöjliga kärlekshistoria är dömd på förhand - båda gifter sig på olika håll utan att någonsin förlora den passion som uppehållit dem sedan de första gången sågs. Till sist, i det avslutande kapitlet, träder därför författaren själv, Orhan Pamuk, in i själva handlingen.