Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hamza och den underjordiska staden

Hamza och den underjordiska staden

Häftad bok

Nyskick. h:ström - Text & Kultur, Umeå. | 2009 | Limhäftad. 8:o | | 978-91-7327-085-4 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: Historien i Hamza och den underjordiska staden utspelar sig i ett sagolikt Arabien och kretsar kring den unge Hamza, Kalifens son. Allt tar sin början när Hamza får se sin familj bli bortrövad och sin stad utplånas av rövare. Därefter följer att mustigt äventyr i traditionell matinéanda. Här finns orientalisk mystik, ruiner och skatter i öknen, fagra kvinnor som förvandlas till demoner - allt ackompanjerat av Mats Minnhagens fantastiska illustrationer. Mohamed Omar är född 1976 och är verksam som poet, essäist och kulturskribent. Med debuten Tregångare tog han genast plats som en av vår samtids mest uppmärksammade svenska poeter. Omar rör sig i sin poesi med skarp blick i det svenska samhället, och oftast i dess bortglömda utkanter. Sinnebilden är cykelförrådet som gjorts om till moské. Han möter människor som är mer än de vid första anblicken verkar vara. Kompisen är också ett helgon, pappan en iman och diktjaget är lika hemma i Uppsalaförorten Gottsunda som i Mombasa.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173270854
Titel
Hamza och den underjordiska staden
Författare
Mohamed Omar - Mats Minnhagen
Förlag
H:ström Text & Kultur
Utgivningsår
2009
Omfång
71 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
199 x 200 mm Ryggbredd 6 mm
Vikt
237 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Historien i Hamza och den underjordiska staden utspelar sig i ett sagolikt Arabien och kretsar kring den unge Hamza, Kalifens son. Allt tar sin början när Hamza får se sin familj bli bortrövad och sin stad utplånas av rövare. Därefter följer att mustigt äventyr i traditionell matinéanda. Här finns orientalisk mystik, ruiner och skatter i öknen, fagra kvinnor som förvandlas till demoner - allt ackompanjerat av Mats Minnhagens fantastiska illustrationer.