Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Avtryck av liv

Avtryck av liv

Carlssons Förlag 2010 (sv.originaluppl.), 356s. B/H=15,5,x22. Vikt = 766g. Förlagsband med skyddsomslag (inbunden.). Fotollustrerad i färg och svart/vitt. Förord av Sture Linner.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173313162
Titel
Avtryck av liv
Författare
Carl Nylander
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2010
Omfång
356 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 223 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
770 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Avtryck av liv tar en djupt bildad person till orda. Nylander skriver om Öst och Väst, om Minos värld, om Stenar och Människor och Gudar. Här kan man läsa om arierna och hatets antropologi, om det förlorade paradiset, om Thermopyle som Greklads lås, om den orörda furstegraven. Vidare om Stenens budskap och Turkisk tremor, om humanister vid Medelhavet, om den gränslösa arkeologin, om döden i Istanbul och oändligt mycket annat om arkeologi, historia och religion runt särskilt Medelhavet. Det är vidsynt, lärt och infallsrikt personligt och engagerat. Klassisk bildning i bästa njutbara form. Carl Nylander är diplomatbarn, uppvuxen och skolad på många platser, därför blev en internationell karriär/verksamhet naturlig för honom. Han var under decennier legendarisk föreståndare för Svenska institutet i Rom, professor i Köpenhamn, författare på andra språk, verksam runt Medelhavet, helklassiskt bildad och utbildad.