Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Förklädd till man : En kvinnas studie av männens värld

Förklädd till man : En kvinnas studie av männens värld

Inbunden bok Damm Förlag AB. 1 uppl. 2006. 261 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. omslaget har en reva 3 cm på framsidan. Portot gäller oavsett antal böcker. - En skarpsinnig, humoristisk och alldeles unik betraktelse över könsidentitetens mysterier och manlighetens koder och ritualer. I mer än ett och ett halvt år levde hon som Ned i männens värld. Hård styrketräning, röstträning, en åtsmitande sportbehå, en penisprotes och specialgjord skäggstubb gjorde hennes manliga skepnad så övertygande att hon lyckades infiltrera en rad platser och situationer som bara män har tillträde till. Hon gick med i manliga terapigrupper, dejtade kärlekskranka men bittra kvinnor och fick erfara manlig vänskap inifrån som medlem i ett bowlinglag. I denna bok redogör hon för sina omvälvande upplevelser. Det är en fängslande, provokativ och underhållande berättelse som kommer att förändra kvinnors syn på hur det är att vara man.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789171306777
Titel
Förklädd till man : En kvinnas studie av männens värld
Författare
Norah Vincent
Förlag
Damm Förlag AB
Utgivningsår
2006
Omfång
261 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
161 x 234 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
520 g
Språk
Svenska
Baksidestext
FÖRKLÄDD TILL MAN

En kvinnas studie av männens värld

av Norah Vincent

En kvinnas studie av männens värld

När en vän till journalisten Norah Vincent för några år sedan lyckades övertala henne att för en kväll klä ut

sig till man och ge sig ut på promenad i East Village i New York, blev hon förbluffad över hur annorlunda männen bemötte henne när de trodde att hon var "en av dem". Erfarenheten gav henne blodad tand.

Hon skapade ett alter ego, en täckmantel. I mer än ett och ett halvt år levde hon som Ned i männens värld. Hård styrketräning, röstträning, en åtsmitande sportbehå, en penisprotes och specialgjord skäggstubb gjorde hennes manliga skepnad så övertygande att hon lyckades infiltrera en rad platser och situationer som bara män har tillträde till. Hon gick med i manliga terapigrupper, dejtade kärlekskranka men bittra kvinnor och fick erfara manlig vänskap inifrån som medlem i ett bowlinglag.

I denna bok redogör hon för sina omvälvande upplevelser. Det är en fängslande, provokativ och underhållande berättelse som kommer att förändra kvinnors syn på hur det är att vara man.


Norah Vincent lämnade sitt arbete som kolumnist på Los Angeles Times för att genomföra detta kontroversiella projekt. Hennes arbete har blivit mycket uppmärksammat i alla medier och hennes bok ligger på bästsäljarlistorna i USA. Hon skriver i samma tradition som Barbara Ehrenreich (BARSKRAPAD). Som en antropolog ger hon sig ut i deltagande observation för att söka sanningen om hur män egentligen beter sig i kvinnors frånvaro, och om vad en man är till skillnad från - och i relation till

- en kvinna.