Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Folkrätten i ett nötskal

Folkrätten i ett nötskal

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 3 uppl. 2020. 446 sidor.

Nyskick. Ny.
Senaste upplagan.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144125046
Titel
Folkrätten i ett nötskal
Författare
Nilsson, Anna
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2020
Omfång
446 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 223 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
791 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I en alltmer globaliserad värld blir folkrätten successivt allt viktigare. För att underlätta staters samexistens och skapa förutsättningar för ett allt intensivare mellanstatligt samarbete är många aktiviteter av internationellt intresse numera föremål för en mer eller mindre omfattande folkrättslig reglering. Användningen av militärt våld hör hit, liksom diplomatiska relationer. Andra närliggande exempel är fiske och annan utvinning av naturresurser i haven, skydd för internationella investeringar, lagföring av terrorister och transport av miljö- och hälsofarliga substanser. Folkrätten i ett nötskal ger en inblick i denna rätt omfattande rättsliga materia. Boken gör läsaren bekant med det internationella rättssystemets mest centrala delar, liksom med något av dess underliggande logik och struktur.

Den pedagogiska tanken med boken är enkel. Med hjälp av korta och koncisa beskrivningar bygger läsaren snabbt upp en kunskapsgrund. Förutsättningar ges för en mer aktiverande, fall- och problembaserad undervisning. För att ytterligare bana väg för just en sådan mer aktiverande undervisning har denna upplaga utökats med ett stort batteri frågor av varierande omfattning och karaktär. Dessa frågor ger läsaren möjlighet att arbeta vidare med sin kunskapsgrund och effektivt uppnå en både djupare och mer avancerad förståelse för hur folkrätten fungerar.

Boken är skriven främst för juristutbildningens grundläggande kurser i folkrätt. Det enkla språket och de många och tydliga förklaringarna gör att den även kan användas på i princip vilken introduktionskurs i ämnet som helst.