Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Niklas mitt i veckan : 60 favoritrecept för en godare vardag från SVTs program Niklas mat

Niklas mitt i veckan : 60 favoritrecept för en godare vardag från SVTs program Niklas mat

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2006. 96 sidor.

Mycket gott skick. Namnad på insidan

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137129872
Titel
Niklas mitt i veckan : 60 favoritrecept för en godare vardag från SVTs program Niklas mat
Författare
Ekstedt, Niklas
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2006
Omfång
96 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Språk
Svenska
Baksidestext
I TV är han killen som svänger ihop den nya vardagsmaten med roliga och frestande smakkombinationer. För sex år sedan var han en kaxig 21-åring från Åre som trodde han kunde komma till Helsingborg och starta en krog med mat som ingen hade smakat tidigare och det kunde han. Sedan dess har han fått massor av utmärkelser och uppmärksamhet just för sin speciella annorlunda mat. Första säsongens vikarierande för Tina i SVT:s MAT fick väl godkänt. Med två säsongers MAT i bagaget och en hel del annat smått och gott har Niklas nu samlat ihop erfarenheterna till en kokbok, Niklas mitt i veckan.    Han visar här att vardagsmaten kan bli lika god men nyttigare och med några enkla knep snabbare och enklare att tillreda. Och vem är inte intresserad av att veta mer om det? Boken innehåller det bästa och mest tilltalande av hans många recept. Bra ingredienser, som finns i närmaste matbutik, är utgångspunkten, och det behöver varken vara krångligt att laga till eller bli särskilt dyrt. Med grönsaker och rotfrukter, bra bröd, kött, fisk och kryddor kommer man långt. Fördelen med dessa recept är att de går fort att få färdiga under dagarna mitt i veckan.     I boken finns en del klassiska recept som har fått en modernare utformning. Men också många nya som couscous på blomkål, makirullar med makrill och ett gott och spännande tomatbröd. Av de cirka 60 recepten kan också nämnas kycklingburgare, caesarsallad på varm macka, risotto med jordärtskockskräm, tortilla med paprika och korv, kycklingspett med brysselkålssoppa, saffranspannacotta med blåbär och rabarberpaj med mascarpone.Niklas Ekstedt är uppvuxen i Åre där han gick på restauranggymnasium. Därefter praktiserade han hos Charlie Trotter i Chicago och arbetade hos Alain Ducasse i Paris och hos Pierre André i Köpenhamn. När han var 21 flyttade han hem till Sverige och öppnade egen restaurang i Helsingborg. Endast ett år senare utsågs den till årets bästa affärskrog av tidningen Dagens Industri. På tidningen Gourmets årliga rankinglista har restaurangen fått topplacering under de senaste fyra åren. Niklas är i dag 27 år och bor med sin flickvän i Viken, där han för ett par år sedan även öppnade en sommarrestaurang, Niklas i Viken.