Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Fiske i Norden

Fiske i Norden

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2009. 312 sidor.

Mycket gott skick. Inb dek 4:o Nordstedts förl. 2018 312s
En bok för vägledning inför en fiskeresa eller som uppslagsverk Nyskick
Isbn 9789113023571

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113023571
Titel
Fiske i Norden
Författare
Niclas Andersson
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2009
Omfång
312 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
237 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
1440 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vill du veta var man med störst framgång fiskar abborre i Danmark, öring i Norge, röding i Sverige eller gös i Finland? Svaret finns i Fiske i Norden - ett praktverk med allt en sportfiskare kan önska sig i form av artfakta, metoder och inspiration.

I Norden har vi unika möjligheter till ett framgångsrikt fiske. Variationen är stor och sträcker sig från de danska slättlandsåarna till Norges smaragdgröna laxälvar via Sveriges fjällandskap och Finlands tusentals insjöar. Man räknar med att sportfisket har flera miljoner utövare i de nordiska länderna och årligen kommer hundratusentals sportfisketurister hit för att pröva lyckan.
Fiske i Norden är ett praktverk som samlar några av Nordens mest kunniga skribenter och fotografer med sportfiske i alla former som specialitet. Ett stort antal fiskemetoder presenteras - från mörtfiske med hemmagjort spö till avancerat flugfiske efter lax, havsfiske efter uer i Nordnorge, pimpelfiske efter röding i norra Finland och storgäddan i svenska insjöar.
Boken har som utgångspunkt de 30 mest intressanta och fångade arterna, som till exempel lax och havsöring, mört, abborre, gädda, makrill och röding. Varje art presenteras i ett eget kapitel med uppgifter om levnadssätt, fortplantning, föda och var i respektive land just denna fisk är vanligast. Här finns också praktisk information om var och när respektive art hugger, ingående beskrivningar av lämplig teknik och utrustning samt webbadresser där du för varje art och land kan hämta aktuella upplysningar om tider och priser. I ett avslutande kapitel behandlas sportfiskets framtid och det ansvar sportfiskare har för såväl arternas framtid som miljön vid och i våra fiskevatten.
Boken är rikt illustrerad med över 600 färgfoton och teckningar. Här finns många fantastiska naturbilder från Nordens mest attraktiva fiskeplatser.
Fiske i Norden kan användas som ett uppslagsverk över Nordens bästa fiskevatten eller läsas kapitel för kapitel, land för land och art för art. Oavsett om man är nybörjare på jakt efter grundläggande kunskap eller erfaren fiskare som endast söker vägledning inför en kommande resa finns svaren här.