Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Ett kök i Languedoc

Ett kök i Languedoc

Inbundna böcker. B Wahlströms. 1 uppl. 2005. 141 sidor.

Ett av Medelhavsområdets mest spännande kök finns i Languedoc. Det är enkelt och rustikt, men samtidigt varierat. Här häller man en flaska vin i köttgrytan och kryddar med oliver, lufttorkad skinka och vildväxande timjan. Men köket präglas också av Medelhavets färska musslor och ostron.

Mitt i Languedocs oändliga vinodlingar finns en liten by där man fortfarande sover siesta och där maten fortfarande får ta sin tid, både i köket och kring det dukade bordet. Byn heter Puilacher och ligger en dryg mil från Medelhavets sandstränder. Här har journalisterna Nathalie Besèr och Ola Henriksson tillbringat månader med att samla recept och laga mat med hjälp av släkt, vänner och bekanta.

Resultatet är en vackert illustrerad bok med ett 60-tal recept som ger en unik bild av köket, matglädjen och människorna. Lär känna den sydfranska landsbygdens äkta matentusiaster som generöst delar med sig av sin kokkonst. Följ med till ostronodlaren i Mèze och getfarmaren i garriguen. Gå på marknad i Clermont l´Hérault, byfest i Puilacher och vildsvinsmiddag i vingården. Boken är en utmärkt guide till det sydfranska lantköket, både för middagen hemma och som förberedelse inför resan till Languedoc.

Nathalie Besèr och Ola Henriksson är båda journalister på Sveriges Radios Ekoredaktion.

Nathalie Besèr har arbetat som producent, programledare och utrikesreporter, bland annat i Mellanöstern. Hennes rötter finns i den sydfranska byn Puilacher, där hennes far växte upp. Fotografering har alltid varit en av Nathalies passioner vid sidan av jobbet.

Ola Henriksson har sina rötter i Parkalompolo i Tornedalen, men har en drygt tjugoårig kärleksrelation till södra Frankrike och det franska köket. Ola arbetar som nyhetsreporter och producent.

Bokens miljöfotografier är tagna av Nathalie, receptfotografierna av Pepe Nilsson.

Förlagsfakta

ISBN
9789132331794
Titel
Ett kök i Languedoc
Författare
Nathalie Besèr - Ola Henriksson
Förlag
B Wahlströms
Utgivningsår
2005
Omfång
141 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
240 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
958 g
Språk
Svenska