Örtamat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 140 sidor.
Mycket gott skick.
Dekorerat krtonnage.
"Den här boken handlar mest om de kulinariska örterna, de vill säga de som används i köket. Dock går det att läsa om andra användningsområden. Lisen Sundgren, örtkännare och kollega från den tiden jag arbetade på Rosendal trädgård har skrivit kapitel om att "krydda kroppen".
Här finns många härliga och inspirerande tips om örter för kroppens välmående och välbehag. Att rosmarin och lamm är en lyckad förening känner de flesta till idag, liksom tomat och basilika eller salvia och fläskkött. Men som alltid, och detta kan inte sägas nog är det de oväntade kombinationerna som ger de intressanta resultaten. Här har prövandets sin drift. Med denna bok hoppas jag kunna locka och inspirera er till att finna en stor lust i denna anda. Själv har jag nu med denna bok blivit totalt örtfrälst och har just beslutat att göra min örtagård dubbelt så stor till nästa år!"
Monika Ahlberg
Bokens innehåll:
Inledning
Drycker, såser och salsor
Grönsaker, sallader och smårätter
Kött och fågel
Potatis, ris och pasta
Desserter
Bröd och bakverk
Blommor
Inläggningar i burk och på flaska
Krydda kroppen
Råd och tips
Exempel på örter som används i boken:
Basilika, Rosmarin, Dragon, Mynta, Timjan, Salvia, Temynta, Ätliga blommor, Salvia och Oregano.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9153424700
- Titel
- Örtamat
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 278 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska