Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sejtes skatt

Sejtes skatt

Pocketbok. Natur & Kultur. 2007. 191 s. Pocket.

Nära nyskick. P(2).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127122161
Titel
Sejtes skatt
Författare
Moni Nilsson
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2007
Omfång
191 sidor
Bandtyp
Pocket
Vikt
108 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Härmed svär vi, barn till Spelemannen från Hermelita, att ta oss fram till Zaraiternas Rike, och att kämpa mot Faros tyranni så länge vi lever Solen hade redan hunnit en bra bit upp på himlen. Det slog mig att det var första gången den visade sig på ett helt månvarv. Våren var kanske äntligen på väg. Ett bättre omen kunde vi inte ha fått. I Orien härskar ondskan. Den grymme tyrannen Faros är som förhäxad av tanken på att finna Sejtes skatt. Hittar han bara skatten blir han oövervinnelig, och han skyr inga medel i sin jakt på den.
Invånarna i Orien lever i ständig skräck och varken barn eller vuxna skonas. När som helst kan de bli tillfångatagna och tvingade att slava i den gamla slottsruinen eller på spinneriet.
Oella och hennes tvillingbror Herm måste fly från sitt hem. De har fått i uppdrag av sin far, Spelemannen från Hermelita, att ta sig till Zaraiternas rike för att söka hjälp hos drottning Zara. Hon är den enda som kan besegra Faros. Men vägen till Zaraiternas rike är fylld av faror och äventyr, och Faros soldater är barnen tätt i hälarna. Moni Nilsson-Brännström väver med Sejtes skatt samman fantasy med den klassiska äventyrsberättelsen. Resultatet har blivit en andlöst spännande bok om kampen mellan det onda och det goda. För bokslukare i åldrarna mellan 10 och 14 år.