Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Förändring

Förändring

Inbunden bok. Bokförlaget Tranan. 1 uppl. 2013. 124 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789187179280
Titel
Förändring
Författare
Yan, Mo
Förlag
Bokförlaget Tranan
Utgivningsår
2013
Omfång
124 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
127 x 186 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
224 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Detta är njutbar läsning på högsta skönlitterära nivå." Bibliotekstjänst, Lena Condelius

I Förändring berättar nobelpristagaren Mo Yan om sitt eget liv under det senaste halvseklets politiska och sociala omvälvningar i hemlandet Kina. Med små, subtila medel tecknar han en bild av den lilla människans plats i de stora skeendena. Det handlar om pojken som blir utslängd från skolan, om den unge mannen som lite motvilligt gör karriär inom militären, och om författaren som får sitt stora genombrott. Förändring är en självbiografi som är en roman -- eller vice versa. Det är en berättelse om det som förändras och om det som aldrig förändras.

"Ett utmärkt val för den som lite enkelt och utan alltför stor läsinsats vill bekanta sig med Nobelpristagaren i litteratur år 2012." Östgöta-Correspondenten

Mo Yan (pseudonym för Guan Moye) är född 1955 och uppvuxen i Gaomi i Shandongprovinsen i nordöstra Kina. Hans föräldrar var lantbrukare. Som tolvåring lämnade han skolan och började arbeta inom jordbruket, och senare på en fabrik. År 1976 gick han in i Folkets befrielsearmé, och det var under den tiden som han började skriva egna berättelser. Mo Yans verk har översatts till ett dussintal språk och han är i dag en av Kinas mest framstående och lästa författare. Det internationella genombrottet kom med romanen Det röda fältet (1997), som väckte sensation när den gavs ut i Kina 1987 och även har filmatiserats.

Mo Yans böcker utspelar sig i ett på samma gång vackert och störande universum. I flera romaner återvänder han till sin hemtrakt på den kinesiska landsbygden, Gaomi härad, som han i Det röda fältet beskriver som »den vackraste och fulaste, vanligaste och ovanligaste, heligaste och mest depraverade, mest heroiska och uslaste, mest stordrickande och hetast älskande platsen i hela världen«. Mo Yan tilldelades Nobelpriset i litteratur 2012.

Boken är översatt från kinesiska av sinologen Lennart Lundberg.

"En författare i sitt esse." UNT