Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den hemliga porten

Den hemliga porten

av

Inbunden bok. Bokförlaget Tranan. 1 uppl. 2014. 135 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. stämplad inuti. Portot gäller oavsett antal böcker. - I en värld präglad av osäkerhet försöker en försynt tjänsteman hålla fast vid fallna ideal genom att få ett löfte om en passande gravplats. Denna önskan får honom att söka sig till en mystisk figur han råkat stöta på vid kyrkogården. Samtidigt som mannens hustru Remzia sakta tynar bort i sjukdom träffar han i hemlighet sin nye, karismatiske vän. Utifrån de samtal om tillvaron som de två männen för, blir det allt tydligare att valet av gravplats är essentiellt. Och en plats går att ordna -- mot vissa offer.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789187179051
Titel
Den hemliga porten
Författare
Miroslav Acimovic
Förlag
Bokförlaget Tranan
Utgivningsdatum
20140723
Omfång
135 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
137 x 202 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
282 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I en värld präglad av osäkerhet försöker en försynt tjänsteman hålla fast vid fallna ideal genom att få ett löfte om en passande gravplats. Denna önskan får honom att söka sig till en mystisk figur han råkat stöta på vid kyrkogården. Samtidigt som mannens hustru Remzia sakta tynar bort i sjukdom träffar han i hemlighet sin nye, karismatiske vän. Utifrån de samtal om tillvaron som de två männen för, blir det allt tydligare att valet av gravplats är essentiellt. Och en plats går att ordna -- mot vissa offer. Den hemliga porten rör sig fritt mellan verklighet och illusion och alla tvetydigheter däremellan. Serbiske Miroslav Acimovic har skrivit en allvarlig och drömsk filosofisk satir som dröjer sig kvar länge, syrlig och existentiellt laddad. Miroslav Acimovic, 1937-2000, levde och verkade i Belgrad och var jurist till yrket. Under 1970-talet anslöt han sig till förnyarna av den serbiska litteraturen som i tidskriften Litterära nyheter gav röst åt författare från hela världen, framför allt från Frankrike, Latinamerika och Ryssland. Acimovics essäer om Bretons två surrealistiska manifest och Tristan Tzaras dadaism väckte ett intresse för den moderna litteraturen, och han själv var mycket influerad av dessa strömningar. Acimovics litterära verk består av två diktsamlingar och fyra romaner. Den hemliga porten, som kom ut i original 1985, gjorde honom berömd.