Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
1900-talets design : den kompletta handboken

1900-talets design : den kompletta handboken

Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2010. 304 sidor.

Nyskick. Tukan förlag. 2010. Inbunden bok i nyskick. 304 sidor. 1900-TALETS DESIGN är den perfekta handboken för såväl den nyblivne som den erfarne samlaren. Här berättas det om vilka de berömda formgivarna var och boken innehåller hundratals bilder av åtråvärda objekt: möbler, glas, keramik, metallföremål. Alla föremål beskrivs ingående och värderas av Judith Miller, en av världens mest respekterade designexperter.
Är Le Corbusier den nye Chippendale?
Är Charles Eames den nye Duncan Phyfe?
Möt de främsta formgivarna och deras klassiska verk.
Om författaren: Judith Miller började samla antikviteter på 1960-talet när hon studerade vid Edinburgh University i Skottland. Sedan dess har hon genom internationell forskning utvidgat och fördjupat sina kunskaper om antikviteter och blivit en av världens ledande experter på området.
År 1979 var hon med och startade den internationella bästsäljaren Millers Antiques Price Guide, och hon har sedan dess skrivit mer än hundra böcker som åtnjuter högt anseende bland samlare och antikvitetshandlare.
Judith Miller förekommer regelbundet på tv och i radio. Hon är expert i BBC:s tv-program Antiques Roadshow och en av programledarna för den populära bbc-serien The House Detectives, itv:s Antiques Trail och Discoverys It's Your Bid. Judith Miller har synts i Martha Stewart Show och på CNN och skriver i en mängd tidningar och tidskrifter, såsom Financial Times, BBC, Homes & Antiques och House & Garden. Hon är en efterfrågad föreläsare och har bland annat föreläst på Victoria & Albert Museum i London och på Smithsonian i Washington DC, USA.
Den här boken är ett måste för alla som är det minsta intresserade av modern design. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789174010862
Titel
1900-talets design : den kompletta handboken
Författare
Judith Miller
Förlag
Tukan Förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
304 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
250 x 287 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
1960 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I denna rikt illustrerade bok samlas föremål från en mängd områden keramik,
armatur, möbler, affischer, textilier m.m. Som läsare får man en gedigen
genomgång av olika föremål, men något som också gör boken speciell är att den även lyfter fram olika föremåls detaljer något som man normalt inte kan lära sig om genom en bok. 1900-talets design är också intressant för samlare eftersom föremålen i boken är försedda med prisintervall som fungerar som guide till olika föremåls ungefärliga värde.

Boken spänner över tiden från modernismens födelse till idag. Stora och inflytelserika formgivare som präglat designens utveckling presenteras närmare
på egna uppslag. Olika rörelser och tidstypiska fenomen som Arts and Crafts,
Bauhaus, Exotism, Memphis m.m. ges också särskilt utrymme.

1900-talets design är en generös och gedigen kunskapskälla för alla designintresserade och för såväl nyblivna som erfarna samlare.

Om författaren

Judith Miller har närmare 50 års erfarenhet av branschen och är en av världens ledande experter på antikviteter. Hon skriver i ett flertal tidningar, till exempel Financial Times och House & Garden. Dessutom är hon en efterfrågad föreläsare och har bland annat föreläst på Victoria & Albert Museum i London. I Storbritannien är hon ett känt ansikte till följd av sin medverkan i populära tv-program som BBC:s Antiques Roadshow och The House Detectives.

Mått: 249x286 mm