Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Hirams bästa kokbok

Hirams bästa kokbok

Inbundna böcker. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2011. 192 sidor.

Få matskribenter har betytt så mycket för så många som Märit Huldt, eller Hiram som hon kallades. I 25 år bjöd hon Svenska Dagbladets läsare på sina enkla och roliga recept. Många har vuxit upp på Hirams svartvinbärssylt, änglapaj och fru Bråttoms räkris. Hiram var en trendsättare när det gällde matlagning. Hennes filosofi var att maten skulle vara lättlagad och hon påtalade tidigt vikten av råvaror med hög kvalitet.
I Hirams bästa kokbok har Milena Bergquist samlat ca 140 av matlegendens bästa recept och Anna Lind Lewin har varsamt förvaltat Hirams klassiska formgivning och karaktäristiska små illustrationer. Hiram var en föregångare på många sätt och hennes böcker är lika gångbara idag som då de skrevs. 2012 skulle Hiram ha fyllt 100 år.
Milena Bergquist är redaktör, journalist och författare och har arbetat som bitr. featurechef på SvD med bland annat ansvar för matsidorna.

Förlagsfakta

ISBN
9789127131811
Titel
Hirams bästa kokbok
Författare
Huldt, Märit
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2011
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 215 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
550 g
Språk
Svenska