Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Slagskämpen

Slagskämpen

Inbunden bok Bokförlaget NoNa. 1 uppl. 2011. 332 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197879163
Titel
Slagskämpen
Författare
Mikey Walsh
Förlag
Bokförlaget NoNa
Utgivningsår
2011
Omfång
332 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
146 x 216 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
490 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Jag önskar att jag inte hade läst Slagskämpen. För då skulle jag fortfarande ha den framför mig. Lyckliga alla som får läsa den.
Mark Levengood

En uppenbarelse!

Rörande, skrämmande, rolig, briljant.

Jag kommer aldrig att glömma den.
Stephen Fry

Slagskämpen är berättelsen om Mikey Walshs uppväxt i 80-talets England, men det är ett England och ett 80-tal som mycket få personer känner igen. Detta är en varm och innerlig skildring av romerna och deras liv, samtidigt som det är en gripande berättelse av en svår och dramatisk uppväxt.

Redan innan Mikey Walsh kom till världen var hans pappa fast bestämd att sonen han väntade på skulle bli boxare. Talang och prestigefyllda titlar fanns i släkten och för
Mikeys far var sonens framtid redan utstakad - en framgångsrik boxare var det enda tänkbara.

Mikey ville annat. Gång på gång gör han sin far besviken och snart övergår de fostrande slagen i strukturerad misshandel vars enda syfte är att ge utlopp för faderns egna aggressioner.

Mikey Walshs berättelse om sin uppväxt är mycket mer än en tragisk barndomsskildring. Det är också en varm och innerlig skildring av en kultur och ett folk som mycket sällan kommer till tals i litteraturen. Mikeys uppväxt är dessutom kantad av en rad oförglömliga och gränslösa karaktärer och hans berättelse bjuder på såväl skratt som tårar.

Någon utbildning att tala om fick inte Mikey under sin uppväxt. Hans hem var familjens husvagn och han umgicks inte med andra än romer. Som tonåring insåg Mikey att han var homosexuell - något otänkbart för en zigenarpojke. Som femtonåring tvingades han välja mellan sin familj och den främmande världen utanför.