Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tänk som din häst - En praktisk handleding till framgångsrik träning

Tänk som din häst - En praktisk handleding till framgångsrik träning

av

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 158 sidor.

Nyskick. Dekorerat kartonnage. Intresset för hästpsykologi och hästars sätt att kommunicera har växt betydligt på senare år. Men det är inte alltid enkelt för ryttare och hästägare att veta hur denna nya kunskap kan tillämpas i arbetet med hästen. Det här är en bok som på ett enkelt, rakt och trevligt vis beskriver hur hästen ser på sin omvärld, hur den kommunicerar och reagerar på signaler utifrån - och varför den gör det. Och samtidigt är detta en bok som fungerar som en praktisk och lättfattlig handledning, som steg för steg lär ryttaren/hästägaren att tillämpa samma kommunikationsteknik i det grundläggande arbetet med hästen - både i stallet och på ridbanan.  Michael Peace är engelsman och tränare med mångårig erfarenhet av unghästar och hästar med särskilda problem. Han har genom åren utvecklat ett förhållningssätt i sitt arbete som han har kallat tänk equus, tänk som din häst och lär hästen att tänka som du gör. Tänk equus bygger på en aktiv medvetenheten om hur olika roller människan/rovdjuret och hästen/bytesdjuret har av naturen och hur detta på alla vis präglar oss och våra beteenden. Genom att lära sig att tolka hästens signaler och att utnyttja sitt eget kroppsspråk kan människan dock skapa en kommunikation byggd på förståelse och ömsesidig respekt.  I den här boken visar Michael Peace, i text och bild, hur man tränar sin häst i olika övningar genom att använda denna förståelse för hästens natur och för dess sätt att kommunicera. Här finns handledning för den som arbetar med unghästar. Steg för steg visar Michael Peace hur man lär hästen att bli longerad, att bära sadel och träns och så småningom ryttare, att förstå enkla hjälper o.s.v. Här finns exempel på hur man tacklar problem av skiftande slag, från lynnighet och olater till rena fobier, och hur man lär hästen nya saker, t.ex. att bli lastad i en transport, att acceptera att bli skodd eller undersökt av veterinären, att passera ett skrämmande föremål o.s.v. Här finns också ett kapitel om äldre hästar och de problem som man kan behöva ta i itu med hos dem - ingenting är omöjligt om man bara är lyhörd och mjuk och inte forcerar eller tvingar.   Tänk som din häst är en trevligt upplagd och lättillänglig bok, mycket rikt illustrerad med fina och verkligt talande färgbilder. Dessutom lättas texten ytterligare upp av faktarutor, fallbeskrivningar, checklistor m.m. Längst bak finns ett användbart register.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen


Förlagsfakta

ISBN
9137128027
Titel
Tänk som din häst : en praktisk handleding till framgångsrik träning
Författare
Michael Peace - Lesley Bayley
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsdatum
20050803
Omfång
158 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
200 x 270 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
787 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Intresset för hästpsykologi och hästars sätt att kommunicera har växt betydligt på senare år. Men det är inte alltid enkelt för ryttare och hästägare att veta hur denna nya kunskap kan tillämpas i arbetet med hästen. Det här är en bok som på ett enkelt, rakt och trevligt vis beskriver hur hästen ser på sin omvärld, hur den kommunicerar och reagerar på signaler utifrån – och varför den gör det. Och samtidigt är detta en bok som fungerar som en praktisk och lättfattlig handledning, som steg för steg lär ryttaren/hästägaren att tillämpa samma kommunikationsteknik i det grundläggande arbetet med hästen – både i stallet och på ridbanan.  Michael Peace är engelsman och tränare med mångårig erfarenhet av unghästar och hästar med särskilda problem. Han har genom åren utvecklat ett förhållningssätt i sitt arbete som han har kallat tänk equus, tänk som din häst och lär hästen att tänka som du gör. Tänk equus bygger på en aktiv medvetenheten om hur olika roller människan/rovdjuret och hästen/bytesdjuret har av naturen och hur detta på alla vis präglar oss och våra beteenden. Genom att lära sig att tolka hästens signaler och att utnyttja sitt eget kroppsspråk kan människan dock skapa en kommunikation byggd på förståelse och ömsesidig respekt.  I den här boken visar Michael Peace, i text och bild, hur man tränar sin häst i olika övningar genom att använda denna förståelse för hästens natur och för dess sätt att kommunicera. Här finns handledning för den som arbetar med unghästar. Steg för steg visar Michael Peace hur man lär hästen att bli longerad, att bära sadel och träns och så småningom ryttare, att förstå enkla hjälper o.s.v. Här finns exempel på hur man tacklar problem av skiftande slag, från lynnighet och olater till rena fobier, och hur man lär hästen nya saker, t.ex. att bli lastad i en transport, att acceptera att bli skodd eller undersökt av veterinären, att passera ett skrämmande föremål o.s.v. Här finns också ett kapitel om äldre hästar och de problem som man kan behöva ta i itu med hos dem – ingenting är omöjligt om man bara är lyhörd och mjuk och inte forcerar eller tvingar.   Tänk som din häst är en trevligt upplagd och lättillänglig bok, mycket rikt illustrerad med fina och verkligt talande färgbilder. Dessutom lättas texten ytterligare upp av faktarutor, fallbeskrivningar, checklistor m.m. Längst bak finns ett användbart register.