Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dansa för oss

Dansa för oss

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2013. 233 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137138190
Titel
Dansa för oss
Författare
Michael Nyqvist
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2013
Omfång
233 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
133 x 203 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
330 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Röda mattan är utrullad på New Yorks finaste biograf. Limousinerna bromsar ljudlöst in för att släppa av den ena superkändisen efter den andra. Luften vibrerar av spänd förväntan. Två timmar senare sitter Michael Nyqvist mållös i salongen. Nästan alla hans scener är bortklippta. De scener som han har arbetat med i ett år och offrat så mycket för.
Medan eftertexterna rullar börjar han minnas ögonblicken som lett fram till premiären. Utklädningslekarna som hjälpte honom att fly vardagen i barndomshemmet. Cykelturerna när han som fattig student skulle få replikerna att sitta inför en repetition. De första stapplande stegen på en riktig scen. Tvivlen på om han verkligen är bra nog och de korta stunderna av lycka när han känner att han är det.
Skådepelaren Michael Nyqvist delar med sig av roliga, rörande och ibland skakande scener ur sitt liv. Men också funderingar kring de livsval han gjort. En gripande historia som saknar både början och slut och som lär oss något om vad det är att vara människa.
”Dansa för oss är en välskriven bok som berör."
Svenska Dagbladet

"Skriv mer för oss Nyqvist! Dansa för oss borde ha varit dubbelt så tjock."
Aftonbladet

"Nyqvist är en mycket god berättare ... Dansa för oss innehåller många stycken som läsaren kommer bära med sig länge." (Betyg: 4 av 5)
Femina

"Boken är självutlämnande, ömhudad och ärlig."
Nerikes Allehanda

"En del är sorgset, annat närmast absurt eller mest bara dråpligt ... Men allt är läsvärt."
Norran

"Han är underhållande att läsa. Stundtals hettar det till ..."
Dagbladet Sundsvall

"Gång på gång kommer smaken av utanförskap tillbaka till skådespelaren Michael Nyqvist. Kanske bottnar känslan i den bortadoption han berättade om i uppskattade boken "När barnet lagt sig" från 2009. Nu skriver han om sin längtan till teatern och sin väg till skådespeleriet. Om scenskräck och arbetet för att få replikerna att ligga i kroppen som hans egna ord. Det lockar och lär, när vi får veta mer om livet bakom och bredvid scenen."
Tara

"Även om "Dansa för oss" i allra högsta grad handlar om just teatern, och om Michael Nyqvists resa in i och upp genom den, så handlar den samtidigt om sådant som angår precis vem som helst. Om att vara människa, om att tvivla på sig själv, på sitt värde, på sin förmåga. För det här är ingen skrytbiografi. Verkligen inte. Det är en ödmjuk, grubblande och bitvis rätt rejält ångestriden Nyqvist som skildrar sitt segertåg genom en bransch som han å ena sidan älskar och som å andra sidan skrämmer skiten ut honom, hur högt upp i hierarkierna han än når."
Norra Skåne

"Vi får följa Nyqvist i blixtbelysta livssekvenser från barndomen till nutid, med tyngdpunkt på de första stapplande stegen mot ett konstnärskap. Det är personligt utan att vara sentimentalt, välskrivet utan att bli tillrättalagt."
BTJ