Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tintin : den kompletta guiden

Tintin : den kompletta guiden

Inbunden bok Bonnier Carlsen. 2005. 205 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163842740
Titel
Tintin : den kompletta guiden
Författare
Michael Farr
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2005
Omfång
205 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
232 x 304 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
1002 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Alla vet vi vem Tintin är. Hans skapare Hergé knäckte koden för hur man gör en tidlös, klassisk serie som fungerar på flera plan för olika åldrar. Men hur bar han sig åt? Och varför är just Tintins äventyr så speciella? I detta praktverk av Michael Farr får vi följa med ”bakom kulisserna” för seriens skapande, och får veta mer om det enorma researcharbete Hergé lade ner på varje historia.
”Tintin - Den kompletta guiden” förklarar böckernas källor i verkliga livet; intrigerna som baserade sig på händelser i Hergés samtid. Fascismens frammarsch under trettiotalet och kriget påverkade honom givetvis. Och med stor humor och satir driver Hergé rejält med de korrupta diktaturerna i Sydamerika.
Hergés fascination över framtida månfärder, myter om sjöodjuret i Loch Ness eller snömannen i Tibet satte igång hans fantasi. När han bestämt sitt ämne gick han noggrant tillväga: allt ifrån flygplan och vapen till gatubilder, interiörer, kläder, flora och fauna tecknades efter förlagor ur Hergés enorma arkiv med pressklipp, vykort, kataloger, med mera, och uppdaterades ofta vid senare nytryck. Människor uppdaterades också: Rudolph Valentino, som var en liten bifigur i ”Faraos cigarrer” byttes i en senare version ut mot Kirk Douglas! Figurer som kapten Haddock, professor Kalkyl, Dupondtarna och Castafiore hade förstås också sina råmodeller i verkligheten, och om detta finns att läsa i ”Tintin - Den kompletta guiden”. Boken är, samtidigt som den är fullmatad med intressant information och avslöjanden, lättläst och oöverträffad inom sitt område, vackert formgiven med färgillustrationer rakt igenom och helt oumbärlig för alla Tintinälskare.
Liksom Tintin, har författaren, engelsmannen Michael Farr, en bakgrund som reporter. Han lärde känna Hergé personligen och har haft tillgång till det stora arkivet. Är känd som Englands främste Tintinexpert. Denna bok har översatts av vår svenske Tintinöversättare, Björn Wahlberg.