-
The food traveler : runt världen på 60 recept
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 151 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136816
- Titel
- The food traveler : runt världen på 60 recept
- Författare
- Sokcic, Zvonko
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bäst just nu
Annika Leone, Expressen
Läckra recept anpassade till hemmaköket varvas med berättelser från gatukök, restauranger och marknader världen över.
Ica-Kuriren
Ett extra plus är att recepten är enkla och pedagogiska.
Aftonbladet Resa
Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter lokalborna helst i New York? Och hur får du till en riktigt bra breakfast burrito?
När vi reser till nya platser är en stor del av behållningen att få smaka på så mycket mat som möjligt från just det landet – från den enklaste vardagsmaten i en undanskymd gränd till restaurangerna vi läser om i internationell press.
Här finns användbara recept, beskrivningar av matupplevelser från olika delar av världen och smarta tips som hjälper dig att lyckas med din middag. Maten i boken är varken lyxig eller exklusiv, men den är äkta och bär med sig sitt ursprung. Ställ dig vid köksbänken och känn med matens hjälp att du är på det där lilla haket i Barcelona eller den thailändska matmarknaden. De flesta av oss kan inte resa jämt, men lagar mat gör vi varje dag!
Zvonko ”Zwampen” Sokcic är efter 30 år som kock i toppskiktet en av Matsveriges tungviktare. Han har bland annat varit kökschef på Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms slott och delägare i KB och Conny & Zwampen. Aptiten på allt som är gott har även gjort Zvampen till matresefixare, vinimportör och matbloggare. Genom åren har han tagit sig till närmare 70 länder, alltid med mat och vin i fokus, och enligt mottot ”jag vill inte dö nyfiken”.
Att få maten i sitt eget kök att smaka precis som den gör i hemlandet är en kokkonst i sig. Följ med toppkocken Zvonko Sokcic och lär dig knepen för den riktigt genuina matupplevelsen - som en tapastallrik god nog att få dig att resa i tanken till ett litet lokalt kvartershak i Spanien.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Det här är en bok du riktigt kan njuta av som både gör dig ressugen och hungrig.
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
Finns det någon som inte älskar, att resa runt och äta gott? Jag tror knappast det men för de allra flesta räcker varken tiden eller pengarna till alla de resor man vill göra. Turligt nog har det då kommit en ny kokbok som tillåter oss alla att resa jorden runt hemma i köket.
Emma Fahlstedt, Södermanlands Nyheter
En av Sveriges mest välrenommerade kockar, med en bakgrund på bland annat Edsbacka krog, har samlat på sig många recept från sina resor världen över. I boken finns även resebetraktelser, smarta tips och insiktsfulla knep för hur man får maten att smaka autentiskt.
Cecilia Billgren, Aftonbladet Söndag
Genomgående för boken är hur genuina recepten känns och hur gott allt ser ut att vara. Innan nästa gastronomiska resa föreslås ett snabbt öga på restaurangtipsen längst bak i boken. Eller varför inte bara fixa smakerna i ditt eget kök?
Stockholm Krog
Många av recepten kommer direkt från kockarna som serverar dem och rätterna presenteras med sköna matminnen och anekdoter. Jag vill genast boka en resa till Bali.
Sara Berg, Kvällsposten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127136816 -
Food for Thought en matnyttig livsstilsbok
Häftad bok. Bladh & Bladh. 251 sidor.
ISBN 97889186603151
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBladh & Bladh 97889186603151 -
Raw Food Cleanse
Pocketbok. Ulyess Press. 2010. 244 sidor.
ISBN 9781569757420
Nyskick. Bok med engelsk text
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKUlyess Press 9781569757420 -
World Food café Quick & Easy Vegetarische Ge...
Inbunden bok. Verlag Freies Geistesleben. 2013. 206 sidor.
ISBN 9783772526510
Nyskick. OBS! Trots delar av bokens titel är den skriven på tyska!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVerlag Freies Geistesleben 9783772526510 -
Food & folklife : all the year round in south...
Inbunden bok. Stockholm : Arena. 2002. 191 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Book in english about swedish food traditions as Eastern, Midsummer, Crayfish party, Lucia, Christmas. A lot of recipies as well.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178431670
- Titel
- Food & folklife : all the year round in southern Sweden
- Författare
- Hellhager, Sam - Salomonsson, Anders - Eriksson, Leif, 1956-, kock - Magnusson, Gunnar - Tanner, Roger
- Förlag
- Stockholm : Arena
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- English
Stockholm : Arena 9178431670 -
Food politics how the food industry influence...
Häftad bok. Berkeley, Calif. : University of California Press. 2013. 510 sidor.
Mycket gott skick. Några blyertsunderstrykningar i vissa delar av boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780520275966
- Titel
- Food politics [electronic resource] : how the food industry influences nutrition and health
- Författare
- Nestle, Marion
- Förlag
- Berkeley, Calif. : University of California Press
- Utgivningsår
- 2013
- Språk
- English
- Baksidestext
- Includes bibliographical references (p. 425-486) and index.
Imported from: opac.fullerton.edu:210/INNOPAC (Do not remove)
Berkeley, Calif. : University of California Press 9780520275966 -
Food, the Body and the Self
Inbunden bok. Sage Publications. 1996. 175 sidor.
Mycket gott skick. Bokens omslag något matt. Några blyertsstreck i löpande text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSage Publications -
Chinese Food made easy
Inbunden bok. Harper Collins Publisher. 2008. 191 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bok skriven på engelska!
Ching-He Huang is one of the brightest stars in modern Chinese cooking in the UK. Each week in her new BBC2 series she re-invents the nation's favourite Chinese dishes, modernising them with fresh, easy to buy ingredients, and läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780007264988
- Titel
- Chinese food made easy - 100 simple, healthy recipes from easy-to-find ingr
- Författare
- Huang, Ching-he
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
Harper Collins Publisher 9780007264988
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn