Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Semlor

Semlor

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 2006. 92 sidor.

Mycket gott skick. Varsamt löst. Lätt slitage på pärmens rygg - nedersta delen av ryggen lätt intryckt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9127356507
Titel
Semlor
Författare
Mia Öhrn
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2006
Omfång
92 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
180 x 200 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
332 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Semlan hör till våra mest älskade bakverk och har numera sin givna plats i konditordiskarna ända från jul och fram till påsk. Men den kära fettisdagsbullen dyker även upp på andra ställen; vid kung Adolf Fredriks sista måltid, i privatdetektiv Ture Sventons mysterier, i orten Semla och på ett bageri i New York.

I den här boken hittar man förstås bästa receptet till den klassiska grädd- och mandelmassefyllda semlan, men här finns också underbara nymodigheter som exempelvis saffranssemlor med lingongrädde, chokladkaffesemlor, valnötsfyllda briochesemlor med konjaksfikon och sommarsemlor med hallon och blåbär tillsammans med ett tiotal andra smaskigheter.
Men den här boken handlar inte bara om recept. Den berättar också om traditionerna kring vårt fastlagsfirande, till exempel om hur hetväggen blev en gräddfylld bulle, och kuriosa som hur många i Göteborg respektive Stockholm som tycker det är direkt fel att äta semlor före fettisdagen. Karnevalsfirande och pannkakslopp är några utomsvenska traditioner som också får plats jämte fakta om härliga fastlagsbröd från hela världen.

Mia Öhrn
är bagare och konditor med erfarenhet från bland annat Grand Hôtel Stockholm. Hon har tidigare skrivit böckerna Kladdkakor, Godis och Guide till Stockholms sommarkaféer.