Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Otrohetens lockelse

Otrohetens lockelse

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 1997. 350 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Onamnad och (av mig) oläst bok. Garderar mig med nära nyskick, de obläddrade snittytorna är inte riktigt helvita längre.
Omslaget är i mycket gott skick, bortsett från ett riss på 1 dryg cm på bakre omslags ovankant. Bindningen i nyskick förstås.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9137110713
Titel
Otrohetens lockelse
Författare
Merete Mazzarella
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
1997
Omfång
350 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 215 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
495 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Kan frihet förenas med trygghet? Erotisk spänning med känslomässig närhet? Och måste Den andra kvinnan alltid vara ett offer? I Otrohetens lockelse tar Merete Mazzarella upp ett starkt intresse- väckande ämne: äktenskap och otrohet i ljuset av några centrala verk i både nordisk litteratur och i världslitteraturen. Nya, fräscha läsningar av bland annat Anna Karenina, Madame Bovary, Tjechovs Damen med hunden, Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken, Klaus Rifbjergs Operaälskaren och Marie Hermansons Värddjuret varvas med tankar av psykologer och terapeuter. På sitt oefterhärmliga sätt diskuterar Merete Mazzarella med skarpsynthet, humor och medkänsla äktenskapets roll genom tiderna och i olika kulturer. Hon frågar sig vilka förutsättningarna är för det goda äktenskapet, vad vi egentligen menar när vi talar om äktenskaplig kärlek och hur vår syn på otrohet har förändrats med åren. Hon belyser också skillnaderna mellan manligt och kvinnligt i inställningen till kärlek och sex. Merete Mazzarella har tagit sig an ett stort ämne som berör oss alla. Hon är inte intresserad av att ge några entydiga svar utan vill i stället ställa frågor som kan få läsaren att se nya sammanhang. Liksom i sin förra bok, Tanten och krokodilen, en succé bland kritiker och läsare, blandar Merete Mazzarella liv och litteratur allvar och komik, och för ett samtal både med författaren till verken och med läsaren. Ett samtal som stimulerar till tankar, och till att läsa om klassiker man älskat men glömt bort. Merete Mazzarella innehar för närvarande professuren i svensk litteratur vid Helsingfors universitet. Hon är dessutom författare samt kritiker och kolumnist i både svenska och finlandssvenska tidningar. Tidigare utgivning på Bokförlaget Trevi: Hem från festen, Först sålde de pianot och Tanten och krokodilen. Merete Mazzarellas originalförlag är Söderströms i Helsingfors.