Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mörka kontinenten

Mörka kontinenten

Häftad bok. Bokförlaget Daidalos. 2000.

Gott skick. marginalstreck med blyerts på ett tjugotal sidor

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9171731199
Titel
Mörka kontinenten
Författare
Mazower, Mark
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Utgivningsår
2000
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska
Baksidestext
Är det omöjligt för européer från skilda kulturer att leva tillsammans i demokratiska stater? Sedan de mångkulturella imperierna – det habsburgska, det ottomanska – föll sönder efter första världskriget, har européerna inte lyckats skapa några stabila, liberalt demokratiska stater där skilda folkgrupper kan leva fredligt tillsammans. Det är en av många intressanta och kanske oväntade iakttagelser i Mark Mazower skildring av Europas nittonhundratal.
"Den mörka kontinenten" är ett exempel på historieskrivning bortom nationsgränserna; författaren urskiljer bredare tendenser och för olika länder gemensamma utvecklingslinjer. Samtidigt, menar han, är just den kulturella mångfalden – de många nationella kulturerna, historierna och värderingarna – fortfarande nyckeln till en förståelse av denna kontinent.
"Den mörka kontinenten" är inte en traditionell historieskrivning upphängd på olika händelser, snarare kan boken beskrivas som en rad analytiska essäer. Mazower knyter samman ekonomisk historia och socialhistoria med den politiska utvecklingen. Han diskuterar utförligt välfärdspolitikens utveckling och inte minst frågorna om jämställdhet och relationerna mellan könen i ett historiskt perspektiv.
Detta är en bok som kan läsas av alla intresserade av europeiskt samhällsliv och historia. Den har i internationell press hyllats som ett blivande standardverk om Europas moderna historia.

Ytterligare medarbetare:
Författare: Mazower, Mark