Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Dalai lama - En auktoriserad biografi

Dalai lama - En auktoriserad biografi

Inbunden bok ICA bokförlag. 2009. Inbunden.

Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Fängslande porträtt av en stor ledare En av vår tids främsta ledare porträtteras här i en fascinerande och insiktsfull biografi. I ett unikt samarbete med Dalai lama själv och med hjälp av omfattande research har författaren Mayank Chhaya lyckats fånga komplexiteten hos denne frihetens och medkänslans förespråkare. Vi är vana att se honom i rollen som Tibets andlige ledare - en oförtröttlig förkämpe för sitt lands självständighet som 1998 belönades med Nobels fredspris. Men Dalai lama är mer sammansatt än så, och i denna bok tecknas en bild av såväl munken och mystikern som människan Dalai lama - tre likvärdiga och enligt honom själv ofta motstridande roller. Inte minst levande och intressanta är de kapitel som skildrar exilledarens tidigaste år, hans uppväxt som Llamo Thondup i den lilla tibetanska byn Tengster och den oanade vändning hans liv tog då han vid tre års ålder av en regeringsdelegation identifierades som den fjortonde reinkarnationen av Dalai lama. Dalai lamas liv är för evigt sammankopplat med hans lands historia, och i boken ges även en initierad analys av den buddhistiska traditionen och den politiska konflikt mellan Tibet och Kina som bidragit till att forma hans ideal och världsbild.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789153430209
Titel
Dalai lama : en auktoriserad biografi
Författare
Mayank Chhaya
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2009
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
157 x 230 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
497 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Fängslande porträtt av en stor ledare En av vår tids främsta ledare porträtteras här i en fascinerande och insiktsfull biografi. I ett unikt samarbete med Dalai lama själv och med hjälp av omfattande research har författaren Mayank Chhaya lyckats fånga komplexiteten hos denne frihetens och medkänslans förespråkare. Vi är vana att se honom i rollen som Tibets andlige ledare - en oförtröttlig förkämpe för sitt lands självständighet som 1998 belönades med Nobels fredspris. Men Dalai lama är mer sammansatt än så, och i denna bok tecknas en bild av såväl munken och mystikern som människan Dalai lama - tre likvärdiga och enligt honom själv ofta motstridande roller. Inte minst levande och intressanta är de kapitel som skildrar exilledarens tidigaste år, hans uppväxt som Llamo Thondup i den lilla tibetanska byn Tengster och den oanade vändning hans liv tog då han vid tre års ålder av en regeringsdelegation identifierades som den fjortonde reinkarnationen av Dalai lama. Dalai lamas liv är för evigt sammankopplat med hans lands historia, och i boken ges även en initierad analys av den buddhistiska traditionen och den politiska konflikt mellan Tibet och Kina som bidragit till att forma hans ideal och världsbild.