Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Glaspärleresan. Landet innanför. Pocket.

Glaspärleresan. Landet innanför. Pocket.

Rabén & Sjögren 2002. Pocket, 266 sidor.

Mycket gott skick. ?Oliver lyste under och över möblerna men de kunde inte se något annat än dammtussar, gamla papper, rostiga skruvar och råttlort. När de började undersöka den andra gången, som var full med bord och stolar, stannade ficklampstrålen vid något på golvet - en liten färsk jordhög med spår efter en joggingsko.

? Dom har gått in här, viskade han.?


Oliver och Terry är på sopstationen. De har hittat en ingång till det hemliga Landet Innanför och nu börjar äventyret! Med på färden dit in har de den trilskande trollungen Fille och Sabrina som vill ha sin lillebror tillbaka. Och så Vollmar som är ?av tomteätt?, om någon frågar.


De möter både elaka troll och snälla. Häxan ser ganska vanlig ut, hon pratar till och med i sin mobiltelefon - när det nu finns täckning i skogarna. Och älvorna är lika onda som de alltid har varit. Det här är nämligen på riktigt och väldigt långt från gulliga sagor!




Sägner om bortbytingar är urgamla och finns i många olika versioner. Ibland har de blivit sagor som Selma Lagerlöfs Bortbytingen i Troll och människor. Glaspärleresan är en omvänd bortbytingshistoria. Det är trollungen Fille vi får följa från livet hos människorna, där han aldrig passat in, tillbaka till trollberget. Det sorgliga är att han inte passar där heller, eftersom han har bott för länge bland människor.


Glaspärleresan handlar om utanförskap och att inte vara älskad. Det är inte bara Fille som är utanför, pojken Terry söker också efter någon som bryr sig om.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9129658098
Titel
Glaspärleresan
Författare
Mangold, Maud
Förlag
Rabén & Sjögren
Utgivningsår
2002
Omfång
267 sidor
Bandtyp
Pocket
Vikt
144 g
Språk
Svenska