Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Drömkatt

Drömkatt

Inbunden bok Kabusa Böcker. Första upplagan uppl. 2013. 44 sidor (opaginerad) sidor.

Nyskick. Skyddsomslag saknas. Ett exemplar i förlagsnytt skick. En praktfullt illustrerad barnbok i stort format. Sassa Buregrens illustrationer, oftast över hela uppslag, är både drömska och suggestiva.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173553131
Titel
Drömkatt
Författare
Maud Mangold - Sassa Buregren
Förlag
Kabusa Böcker
Utgivningsår
2013
Omfång
44 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
250 x 333 mm Ryggbredd 8 mm
Vikt
572 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Jomar ror i dimman och stiger iland på en ö med svarta stenar och grön mossa. På ön möter han de fnittrande hästarna som skiftar färg, den kloka korpen och han möter drottningen vid himlens öga. Han letar efter sin katt, i källan får han syn på den, och hundra andra små grå katter.

Drömkatt är en magisk, drömlik berättelse om saknad och om att söka efter svar, med inspiration från Island. Boken ställer frågor om sorg och förlust och om hur man går vidare även när svaret inte är det från början givna.

"[Buregrens] helsidesbilder är som små konsttavlor i sig själva, vilka präglas av en trolsk oskärpa som skapar en hemlighetsfull kontur till texten. De är storslagna helt enkelt! ... Texten har ett poetiskt skimmer över sig, den är sparsmakad och bjuder in läsaren i berättelsen med sina frågor." Elisabeth Eliasson Roos, BTJ

"Det händer ibland. Jag blir nyfiken på en bok, öppnar den och hamnar i ett land där nya världar, dofter, färger och intryck växer och omger mig, fångar mig litet mer än andra ... Det är andlöst vackert och poetiskt. Sorgligt, lyckligt och klokt. Den vill bli läst, av många, för många, i alla åldrar." Marita Adamsson, Bohusläningen