Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En handbok CHAMPAGNE
En handbok CHAMPAGNE En handbok CHAMPAGNE En handbok CHAMPAGNE En handbok CHAMPAGNE En handbok CHAMPAGNE En handbok CHAMPAGNE

En handbok CHAMPAGNE

Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2007. 71 sidor.

Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! –– En handbok champagne går igenom sanningen
bakom ett klassiskt vin. Författare är sommelieren och
krögaren Mattias Ulin. En grundpelare i boken är att
välja champagne efter mat och tillfälle och inte enbart
efter plånbok. Författarens kommenterar till detta är:
Vad har ett nyförälskat par för nytta av en prestigechampagne,
då de ändå bara har tid för varandra?
En handbok champagne är unik genom att kombinera
kompakt format med högt faktainnehåll. Tonen
är personlig och lättsam. Mattias Ulin går igenom historik,
geologi, tillverkning och mattips allt som omfattas av detta
mytomspunna vin. Avslutningsvis några restips från en äkta terroirist!
Historien och geologin inleder denna spännande bok om vårt kanske mest kända vin. Med säker hand
guidar Mattias Ulin genom allt från den så kallade Paris-bassängens geologi och terroir till klimat,
soltimmar och myter. Läs till exempel sanningen om munken Dom Perignons bragder.
En handbok champagne lär läsaren skilja cava, crémant och annan mosseaux. Klassningar
och lagregler som omgärdar AOC Champagne gås igenom på ett enkelt men detaljerat sätt.

Mattias Ulin ger läsaren detaljerade kunskaper om tillverkningen. Vi tas med ända från valet av druva till

olika tillverkningsmetoder, med de varianter som funnits och används idag. Som avrundning på faktalektionen
gås ett stort antal väl valda producenter igenom.
Boken avslutas med att författaren Mattias Ulin tar på sig kockmössan. Han presenterar ett fl ertal förrätter,
varmrätter och desserter, allt perfekt avvägt att matcha din favoritchampagne!
Om författaren
Mattias Ulin är krögare och sommelier med lång erfarenhet av Champagne och champagne. Han har besökt distriktet med stort C ett mycket stort antal gånger.
Genom sin passion för drycken och även genom krögaryrke
och sommelierskolning har han haft lång tid att fullända både
val av vin och kombinationer med maträtter.
Mattias Ulin ha-r drivit ett fl ertal krogar och är idag bosatt
i Värmland där han driver en bistro med hög kulinarisk nivå
sedan ett antal år.
Historien och geologin inleder denna spännande bok om
vårt kanske mest kända vin. Med säker hand guidar Mattias
Ulin genom allt från den så kallade Paris-bassängens
geologi och terroir till klimat, soltimmar och myter, som
den om Dom Perignons bragder.
En handbok champagne lär läsaren om skillnaden
mellan cava, crémant och annan mosseaux. Klassningar
och lagregler som omgärdar AOC Champagne gås
igenom på ett enkelt men fullödigt sätt. Så ger Ulin
också läsaren detaljerade kunskaper om tillverkningen
från druvval, till olika metoder och de varianter som funnits
och används idag. Som avrundning på faktalektionen
gås ett stort antal väl valda producenter igenom.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185329526
Titel
En handbok Champagne
Författare
Mattias Ulin
Förlag
Grenadine Bokförlag
Utgivningsår
2007
Omfång
71 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
175 x 247 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
390 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En handbok champagne
kunnigt om skumpa
i kompakt format!
En handbok champagne går igenom sanningen
bakom ett klassiskt vin. Författare är sommelieren och
krögaren Mattias Ulin. En grundpelare i boken är att
välja champagne efter mat och tillfälle och inte enbart
efter plånbok. Författarens kommenterar till detta är:
Vad har ett nyförälskat par för nytta av en prestigechampagne,
då de ändå bara har tid för varandra?
En handbok champagne är unik genom att kombinera
kompakt format med högt faktainnehåll. Tonen
är personlig och lättsam. Mattias Ulin går igenom historik,
geologi, tillverkning och mattips allt som omfattas av detta
mytomspunna vin. Avslutningsvis några restips från en äkta terroirist!
Historien och geologin inleder denna spännande bok om vårt kanske mest kända vin. Med säker hand
guidar Mattias Ulin genom allt från den så kallade Paris-bassängens geologi och terroir till klimat,
soltimmar och myter. Läs till exempel sanningen om munken Dom Perignons bragder.
En handbok champagne lär läsaren skilja cava, crémant och annan mosseaux. Klassningar
och lagregler som omgärdar AOC Champagne gås igenom på ett enkelt men detaljerat sätt.
Mattias Ulin ger läsaren detaljerade kunskaper om tillverkningen. Vi tas med ända från valet av druva till
olika tillverkningsmetoder, med de varianter som funnits och används idag. Som avrundning på faktalektionen
gås ett stort antal väl valda producenter igenom.
Boken avslutas med att författaren Mattias Ulin tar på sig kockmössan. Han presenterar ett fl ertal förrätter,
varmrätter och desserter, allt perfekt avvägt att matcha din favoritchampagne!
Om författaren
Mattias Ulin är krögare och sommelier med lång erfarenhet av
Champagne och champagne. Han har besökt distriktet med
stort C ett mycket stort antal gånger.
Genom sin passion för drycken och även genom krögaryrke
och sommelierskolning har han haft lång tid att fullända både
val av vin och kombinationer med maträtter.
Mattias Ulin ha-r drivit ett fl ertal krogar och är idag bosatt
i Värmland där han driver en bistro med hög kulinarisk nivå
sedan ett antal år.

Historien och geologin inleder denna spännande bok om
vårt kanske mest kända vin. Med säker hand guidar Mattias
Ulin genom allt från den så kallade Paris-bassängens
geologi och terroir till klimat, soltimmar och myter, som
den om Dom Perignons bragder.
En handbok champagne lär läsaren om skillnaden
mellan cava, crémant och annan mosseaux. Klassningar
och lagregler som omgärdar AOC Champagne gås
igenom på ett enkelt men fullödigt sätt. Så ger Ulin
också läsaren detaljerade kunskaper om tillverkningen
från druvval, till olika metoder och de varianter som funnits
och används idag. Som avrundning på faktalektionen
gås ett stort antal väl valda producenter igenom.
Som avrundning på boken tar Mattias Ulin på sig kockmössan.
Han presenterar ett fl ertal förrätter, varmrätter
och desserter, alla perfekt avvägda att matcha din favoritchampagne!