Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Matresa i Västmanland

Matresa i Västmanland

Inbunden bok Föreningen Kulturmiljö i Västmanlands län. 2008. 155 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163333699
Titel
Matresa i Västmanland
Författare
Mats Svegfors - Anna-Karin Kindmark
Förlag
Föreningen Kulturmiljö i Västmanlands län
Utgivningsår
2008
Omfång
155 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
240 x 300 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Ute i länet hittar vi gamla receptböcker. I vacker piktur redovisas recept från gången tid. Kulturhistoriskt intressant förvisso. Men det blir så uppenbart att matkulturen aldrig har stått på en högre nivå än idag. Det är med andra ord en matens samtidshistoria som vi berättar i ord, recept och bilder i det följande. Den präglas förvisso mycket starkt av svensk matttradition, men en tradition som ständigt influeras av kontinentala influenser.

En del av den mat vi berättar om tillhör det som lagas och serveras på slottet. Men det mesta är hämtat från de kulinariska oaser ute i länet som vi har letat upp och skildrar.

Om Västmanland kan sägas att länet är ett Sverige i västfickformat: sydsvensk lövskog i söder vid Mälarens strand och norrländska myrar bara några mil norrut i Bergslagen, rika jordbruksbygder i mellanlandet och ett närmast outtömligt skogligt skafferi som ett slags försörjningsbas i norr och väster. Allt finns inom mindre än två timmars bilfärd från öst till väst och knappt mer än en timma från norr till syd. Det är knappast någon tillfällighet att man bara inom någon mil från Västerås hittar Sveriges två bästa och mest välsorterade gårdsbutiker: Kungsbyn och Åsby Kött & Vilthandel.