Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Arbetsmiljörätt och rehabilitering
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9147065281
Titel
Arbetsmiljörätt och rehabilitering
Författare
Günzel, Mats
Förlag
Liber
Utgivningsår
2003
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
368 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Arbetsmiljörätt och rehabilitering är en praktisk handbok men också en uppslagsbok och ger en samlad redovisning av de aktuella reglerna i lagar, förordningar, tillämpningsföreskrifter och kollektivavtal. Den sätter in reglerna i ett sammanhang vilket underlättar förståelsen och ger en helhetssyn.

Läs mer
Arbetsmiljörätten och reglerna om sjukförsäkringen har varit mycket omdiskuterade under 2000-talets första decennium. Det gäller såväl på samhällsnivå som på organisations-, grupp och individnivå. Ekonomiska kostnader har ställts mot anställdas utslagning från arbetsmarknaden och arbetsmiljöförhållanden i företag, kommunala förvaltningar och statliga myndigheter. Reglerna för arbetsmiljö-, arbetsskade- och rehabiliteringsområdena har ändrats ett flertal gånger under 2000-talets inledande decennium. I flera fall har det tillkommit nya regler utifrån olika EG-direktiv t.ex. inom diskrimineringsområdet.

Om författarna
Lars Zanderin är universitetslektor (em.) och undervisar i arbetsmiljörätt, arbetsrätt, PA- och organisationsfrågor vid Växjö universitet. Han är vidare knuten till Rättssociologiska enheten, Lunds universitet. Mats Günzel är socionom och har mångårig erfarenhet av rehabiliteringsarbete. Han är nu ansvarig för extern samverkan inom Försäkringskassan i Blekinge.