Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Oväder : nyheter från en allt varmare värld

Oväder : nyheter från en allt varmare värld

Inbunden bok Ordfront Förlag. 1 uppl. 2005. 290 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Lynas skildrar platser på jorden som han menar har förändrats av den globala uppvärmningen. Ett reportage från Alaska, Kina, Latinamerika och USA.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9170370869
Titel
Oväder : nyheter från en allt varmare värld
Författare
Mark Lynas
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
290 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
152 x 220 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
588 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Medan vi diskuterar om växthuseffekten verkligen är ett hot eller inte, så finns det andra som lever mitt i dess verklighet. Invånarna i den lilla ögruppen Tuvalu i Stilla havet kan med egna ögon se hur deras land försvinner. Snart kommer alla områdets öar att ligga under vatten. Befolkningen på Tuvalu evakueras redan nu till Nya Zeeland. Floden Rimac som förser Perus huvudstad Lima med vatten, kommer i en nära framtid att vara torrlagd sex månader om året eftersom de glaciärer som förser Rimac med vatten snart inte finns längre. Temperaturen i Alaska stiger tio gånger snabbare än i resten av världen. Och effekterna är så dramatiska att hela ekosystem håller på att kollapsa. Växthuseffekten är ett faktum och konsekvenserna håller sakta men säkert på att bli ödesdigra, i ordets krassaste betydelse. För att bara i någon mån bromsa den utveckling som sker skulle vi behöva ett nytt Kyotoavtal, men fem gånger så radikalt som det nuvarande. Mark Lynas har rest kors och tvärs över vårt allt varmare jordklot. Han har träffat och lyssnat på människor i de områden som redan drabbats. Han analyserar och drar slutsatser. Den bild som träder fram är chockerande. Oväder är en bok som rör oss alla, en ögonöppnare av samma slag som en gång Rachel Carsons Tyst vår. Det är något konstigt med vädret, säger allt fler. De har alldeles rätt. » en av de lättillgängligaste och personligaste [böckerna] som hittills skrivits om den globala uppvärmningen utan att vederhäftigheten därför, vad jag kan se, blivit lidande.« Nils-Aage Larson i Göteborgs-Posten om den engelska utgåvan