Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Paradiset finns om hörnet

Paradiset finns om hörnet

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2003. 413 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. "Romanen är en historisk dubbel biografi över den postimpressionistiska målaren Paul Gauguin och hans mormor Flora Tristan, en av grundarna av feminismen.

På ena sidan står Gauguin sökande efter paradiset såväl i Bretagne som senare på Tahiti. På så sätt tar sig målaren in i ett konstant sökande efter den totala renheten i ett liv utan konventioner som han reflekterar i sin konst och i sitt sätt att se livet. Och på andra sidan livet för Flora Tristán, som drar ut på ett korståg i Frankrike för kvinnans och arbetarnas rättigheter.

Boken är indelad i 11 kapitel, vart och ett med berättelser om omväxlande Flora Tristan och Paul Gauguin, en dotterson hon aldrig lärde känna. Flora Tristan, oäkta dotter till en förmögen peruansk man och en fransk kvinna, stöts bort av sexualitet, avskyr sin make och överger honom för att kämpa för kvinnors och arbetares rättigheter. Hon byter sitt personliga liv och familj för en sak. I historien om Paul Gauguin utspelar sig en liknande strävan efter ett perfekt liv. Gauguin överger sin hustru och barn, och arbetar som börsmäklare i Paris, för att kunna utöva sin passion för måleri. I denna process han tar avstånd från den europeiska civilisationen, flyr till Tahiti och Franska Polynesien för att få inspiration. Två liv som förefaller totalt motsatta sammanfaller i en kamp med samma mål, sökandet efter ett perfekt ideal, sökandet efter ett förlorat paradis." [Wikipedia]

Verket fångar ett djupt meddelande om människans villkor: utopin kommer ur formen att vara människa, varje person söker sin utopi, sin lycka, sin dröm, många gånger ofullständigt, ibland stympat, när det inte är möjligt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113012193
Titel
Paradiset finns om hörnet
Författare
Mario Vargas Llosa
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2003
Omfång
413 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
705 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Till 100-årsminnet av målaren Paul Gaugins död kommer en stor roman om honom och hans mormor Flora Tristàn, en gripande saga om utopins nödvändighet och omöjlighet.

Mario Vargas Llosas nya stora roman är ett projekt som sysselsatt honom de senaste femton-tjugo åren. Det är en berättelse som väver samman målaren Paul Gaugins och hans mormor Flora Tristàns livsöden. En rikt orkestrerad, mångfacetterad roman som handlar om utopins nödvändighet och omöjlighet, om viljan att förändra världen och uppfinna sig själv, gestaltat genom dessa båda färgstarka, bångstyriga och skapande personligheter. Flora Tristàn, oäkta dotter till en peruansk officer och en fransk mor, var en på 1830-talet verksam utopisk socialist och feminist som var långt före sin tid i sina försök att mobilisera kvinnorna och arbetarna. Dottersonen Paul var målaren och outsidern som försökte förverkliga sin paradisdröm i Söderhavet. Bådas livsprojekt hade höga personliga insatser och slutade tragiskt, men berättelsen om dem blir en vacker och gripande saga om sökandet som livshållning.