Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bolsjevism – ingen exportvara – [med personlig dedikation till Herbert Tingsten]

Bolsjevism – ingen exportvara – [med personlig dedikation till Herbert Tingsten]

Häftad bok. Stockholm: Albert Bonniers förlag. 1950.

Gott skick. Tillskrift med personligt meddelande på titelsidan:
"Till Professor H. Tingsten, ett samtal, tämligen Guds fred – yxskaft för några år sedan (hos Lyttkens) fick mig att tänka: 'En gång måste vi skriva om allt det där'... Det är inte för mycket att adressera ett tack till uppslagsgivaren! – Eder Marika Stiernstedt"

Tingsten lät boken förbli osprättad (!), men den har vissa utvändiga spår av hantering och förvaring, inklusive ca 3 cm glipa i överkant mellan främre omslaget och ryggen.

"I denna bok underkastar Marika Stiernstedt det ryska systemet en skarpsinnig analys. Författarinnan tar avstånd från den laglöshet och det hänsynslösa offrandet av människor som individer, som präglar detta system, men ser å andra sidan den förmildrande omständighet i de historiska betingelser från vilka de ryska makthavarna utgick. Hon håller för övrigt fast vid sin socialistiska övertygelse och ser någonting nödvändigt och ödesbetonat i Rysslands övergång till socialism. Att bolsjevismen har kommit till makten även inom Rysslands västra grannstater söder om Finska viken anser författarinnan vara i sin ordning, men hon reagerar mot de ryska maktägarnas försök att dirigera utvecklingen längs egna dogmatiska linjer. Därför hälsar hon med tillfredsställelse Titos ideologiskt frigjorda, djärvt nydanande politik."

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish