101 BRÖD du måste baka innan du dör
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Stevali. 2014. 239 sidor.
Nyskick. – HELT FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Med denna bok vill vi förmedla glädjen i att bjuda på färskt bröd bakat i egen ugn. Bröd är basföda och livsviktigt för många runt om ivärlden. • Boken visar på flera länders brödkultur i många varierande former och smaker. Här ges recept på både vanliga och lite speciella bröd, några enkla och andra med mer tidskrävande bakning.Det gemensamma är att det är väl värt mödan. Att fåkänna den elastiska och formbara degen mot mjölade händer är sinnligt! Vilken härlig belöning att sedan njutaav det nybakade brödet med lite smör! Till många av recepten ges tips om varierande utbakning, smaksättning och vad som är extra gott att servera tillsammans med just det brödet. Vissa bröd ska mogna några dagar medan andra bäst äts nygräddade och ljumma. Några gräddas på spisen, en del ska kokasoch de flesta gräddas i ugn. Att baka sitt eget bröd ärlustfyllt, rustikt och rogivande. Brödbakets härliga dofteroch smaker kittlar alla våra sinnen! • Marie Törnblom är matskribent med många års erfarenhet sommatkreatör och stylist. Hon har skrivit flera böcker och medverkarflitigt i våra dags-, vecko- och mattidningar med spännande recept, artiklar och vackra arrangemang. / Sveriges bästa bok om Matbröd 2014 enligt Måltidsakademin i Grythyttan. Juryns motivering: "Doften av nybakat bröd sprider kärlek och omtanke. Här finns kornbröd från Norrland, rågbröd från skåne och invandrade bröd från när och fjärran. Marie och Leif Törnblom förmedlar stort kunnande i recept och bild" –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789186287634
- Titel
- 101 bröd du måste baka innan du dör
- Författare
- Törnblom, Marie
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 153 x 224 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sveriges bästa bok om Matbröd 2014 enligt Måltidsakademin i Grythyttan. Juryns motivering:
"Doften av nybakat bröd sprider kärlek och omtanke. Här finns kornbröd från Norrland, rågbröd från skåne och invandrade bröd från när och fjärran. Marie och Leif Törnblom förmedlar stort kunnande i recept och bild"
Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt än
doften av nybakat bröd? Med denna bok vill vi förmedla
glädjen i att bjuda på färskt bröd bakat i egen ugn.
Bröd är basföda och livsviktigt för många runt om i
världen. Den här boken visar på flera länders brödkultur
i många varierande former och smaker.
Här ges recept på både vanliga och lite speciella bröd,
några enkla och andra med mer tidskrävande bakning.
Det gemensamma är att det är väl värt mödan. Att få
känna den elastiska och formbara degen mot mjölade
händer är sinnligt! Vilken härlig belöning att sedan njuta
av det nybakade brödet med lite smör!
Till många av recepten ges tips om varierande
utbakning, smaksättning och vad som är extra gott att
servera tillsammans med just det brödet. Vissa bröd ska
mogna några dagar medan andra bäst äts nygräddade
och ljumma. Några gräddas på spisen, en del ska kokas
och de flesta gräddas i ugn. Att baka sitt eget bröd är
lustfyllt, rustikt och rogivande. Brödbakets härliga dofter
och smaker kittlar alla våra sinnen!
Marie Törnblom är matskribent med många års erfarenhet som
matkreatör och stylist. Hon har skrivit flera böcker och medverkar
flitigt i våra dags-, vecko- och mattidningar med spännande recept,
artiklar och vackra arrangemang. Leif Törnblom har fotograferat
bilderna i boken.