Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sömn- Sov bättre med kognitiv beteendeterapi

Sömn- Sov bättre med kognitiv beteendeterapi

av

Inbunden bok. Viva. 2007. 304 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inte en natt till! Det kanske har gått flera veckor sedan sömnen försvann. Och trots att du så innerligt gärna vill, är det omöjligt att sova. Hjärtat slår. Det kryper i kroppen och du vänder dig för att hitta en bättre ställning i sängen - som blivit din fiende. Tankarna rusar runt i huvudet. Du vill inte ha dem, men de kommer ändå, tankarna på vad som ska hända i morgon, vad du inte får glömma och hur du ska lösa olika problem. Och så tankarna på att nu måste du verkligen sova. Nu måste du sluta tänka! Under de senaste tio åren har sömnbesvär blivit allt vanligare, särskilt bland yngre människor. Främst beror det på vår livsstil och att vi har höga krav på oss själva. Gränserna mellan vad som är privat och vad som är arbete, mellan aktivitet och vila, suddas ut allt mer i det nya "24-timmarssamhället" där vi ständigt ska vara tillgängliga. Allt fler upplever att sömnen störs på grund av stress och tankar på arbetet. Sömnbesvär är också en viktig faktor för utveckling av utmattningssyndrom. Kognitiv beteendeterapi, KBT, är den metod som i forskningsstudier har visat bäst resultat på lång sikt vid olika typer av sömnbesvär. Boken bygger på de senaste rönen om sömn och stress och ger konkreta verktyg för hur man med hjälp av KBT, på egen hand, kan komma till rätta med sömnproblem.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen


Förlagsfakta

ISBN
9789185675005
Titel
Sömn : sov bättre med kognitiv beteendeterapi
Författare
Marie Söderström
Förlag
Viva
Utgivningsdatum
20070126
Omfång
304 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 211 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
620 g
Språk
Svenska
Baksidestext
SOV BÄTTRE MED KBT! Sömn är livsviktigt. Men allt fler har idag svårt att sova. Det beror bland annat på att gränserna mellan aktivitet och vila suddas ut alltmer i det nya 24-timmarssamhället där vi ständigt ska vara tillgängliga.  Sömnforskaren och psykologen Marie Söderström presenterar de senaste rönen om sömn och stress i denna heltäckande bok om sömnbesvär. Och hur man med hjälp av KBT, får konkreta verktyg att på egen hand komma till rätta med problemen. KBT är den metod som i forskningsstudier har visat bäst resultat på lång sikt vid olika typer av sömnbesvär.  Behandlingen fokuserar på situationen här och nu och innebär ett aktivt arbete med konkreta övningar och förändringsuppgifter.  Förordet är skrivet av Torbjörn Åkerstedt, professor i beteendefysiologi och verksam vid Institutet för psykosocial medicin och institutionen för folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet. Marie Söderström är legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Hon arbetar sedan fl era år tillbaka med KBT-behandling av sömnbesvär vid Stiftelsen Stressmottagningen och Sömnmottagningen. Hon är doktorand vid Karolinska Institutet och har sedan 1999 arbetat med sömn- och stressforskning. Hon är också verksam som psykolog vid en privat mottagning i Stockholm med KBT-behandlingar och har olika utbildnings- och handledningsuppdrag.