Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Filmkokboken : mångalna middagar och magiska menyer från filmens underbara värld

Filmkokboken : mångalna middagar och magiska menyer från filmens underbara värld

Inbundna böcker. Prisma. 1 uppl. 2006. 144 sidor.

Filmhistorien är fylld av oförglömliga matscener – från Charlie Chaplins magra måltid på känga i ”Guldfeber” till betydligt mer lukulliska menyer som i ”Fanny och Alexander” och ”Babettes gästabud”.

Hur gör man en champagnecocktail som i ”Casablanca”? Vad var det Sally åt i den berömda restaurangscenen i ”När Harry mötte Sally”? Hur smakar Oraklets kakor i ”Matrix”? Dessa frågor och många fler får man svar på i Filmkokboken, där det genomgående temat är: bra film + god mat = både underhållande och smakrik läsning.

Detta är kokboken som inte innehåller några bilder på maträtterna som ska lagas. Istället bjuds läsaren på bilder ur filmens värld. I tio avsnitt med rubriker som Klassiker, Smak av Skandinavien, På menyn i det brittiska imperiet, På fatet i fantasins värld, Med spansk hetta serveras recept på allt från svampomelett ("Ninotchka") till kalkon med chokladsås (”Chocolat”). Avsnitten inleds med roande och informativa uppgifter om det aktuella temat.
Varje uppslag presenterar sedan en film – kort beskrivning och underhållande fakta – ett recept som anknyter till filmen och bilder därtill. Dessutom återfinns kortare texter med tips och specialinformation, t.ex. ”Fixa din egen filmfest”, "Hitchcocks matskämt”.
Med Filmkokboken kan man välja mellan enklare och lite mer krävande matlagning: göra en milkshake som i ”Pulp Fiction”, laga gazpacho som i ”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” eller bjuda på Bridget Jones födelsedagsmiddag (så som den var tänkt!).
Lättsamt, underhållande och matnyttigt!

Förlagsfakta

ISBN
9789151847306
Titel
Filmkokboken : mångalna middagar och magiska menyer från filmens underbara värld
Författare
Maria Holm - Mikaela Kindblom
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
195 x 200 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
558 g
Språk
Svenska