Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tordyveln flyger i skymningen

Tordyveln flyger i skymningen

Inbunden bok. Bonnier Carlsen. Förlagsny!. 2006. 364 sidor.

Nyskick. Förlagsny!
Mystiska upplevelser i en av Maria Gripes allra mest älskade böcker

Vem är den gamla damen som vill spela schack i telefon? Hur ska viskningarna i Jonas Berglunds kassettbandspelare tydas? Finns den tretusenåriga egyptiska gravstatyn kvar - och i så fall var? Har den märkliga blå blomman ett eget liv? Vad är det som påverkar historiens gång? Är det slump, vilja eller något annat?
Tordyveln flyger i skymningen är den fantastiska berättelsen om några ungdomars mystiska upplevelser i den småländska byn Ringaryd. Och om hur två synbart tillfälliga händelser gör att vissa gömda och glömda förhållanden dras fram i ljuset och avslöjas.



MARIA GRIPE [1923-2007] är en av Sveriges bästa och mest älskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vår lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, däribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker är översatta till 29 språk, och flera har blivit filmer och TV-serier. 1946 gifte hon sig med konstnären Harald Gripe [1921-1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker. Maria Gripe fick ta emot en rad utmärkelser för sitt författarskap, bland annat H. C. Andersen-medaljen, Litteraturfrämjandets stora pris, Astrid Lindgren-priset, New York Herald Tribune s Honor Award och spanska kulturministeriets Premio Nacional.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9163850311
Titel
Tordyveln flyger i skymningen
Författare
Gripe, Maria
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2006
Omfång
360 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
En tordyvel flyger in i ögat på en truckförare, tåget blir försenat med tre minuter och tjugoåtta sekunder och medför att tre tonåringar börjar smyga på en hemlighetsfull roddare. De lockas i väg till Selanderska gården, som en av dem tycker sig ha sett i en dröm. Det förflutna börjar styra det närvarande och flera tider upplevs samtidigt.    Vem är den gamla damen som vill spela schack i telefon? Hur ska man tyda viskningarna i Jonas Berglunds bandspelare? Finns den tretusenåriga egyptiska gravstatyn kvar - och i så fall var? Har den märkliga blå blomman ett eget liv? Vad är det som påverkar historiens gång? Slumpen, viljan eller något annat?"En del händelser tycks varken vara styrda av viljan eller av förnuftet, de förefaller helt oväntade, överraskande, oförutsedda. Vi kallar dem tillfälligheter eller slump, men vi vet ingenting om dem.""Tordyveln flyger i skymningen" hör till Maria Gripes mest lästa och älskade böcker världen över, och för att denna och alla hennes övriga fantastiska böcker ska nå ut till ännu en generation barn, har vi gjort nya, mer moderna omslag.